Acasă Life Timiş: De la Lugoj la Strasbourg în scaunul rulant

Timiş: De la Lugoj la Strasbourg în scaunul rulant

DISTRIBUIȚI

137954 – 29062015  – Deţinător al unui record Guinness Book pentru cea mai lungă distanţă parcursă în 24 ore într-un scaun cu rotile, Vasile Stoica, persoană cu handicap grav, care suferă de paraplegie şi care foloseşte pentru deplasare un scaun rulant, va pleca mâine, 30 iunie 2015, din Lugoj către Strasbourg, la Parlamentul European, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi.

Vasile Stoica va duce, astfel, la Strasbourg mesajul persoanelor cu dizabilităţi din România, care îşi doresc un trai independent şi cer punerea accesibilizării mediului fizic pe lista priorităţilor atât în România, cât şi în Europa.

Cursa lui Vasile Stoica, care va trece prin 6 ţări – România, Serbia, Ungaria, Austria, Germania, Franţa – este de fapt o competiţie cu sine însuşi. Cu această ocazie, el va realiza şi un studiu despre accesibilizare, pe care, la finalul turneului, prevăzut pentru perioada 30 iulie — 2 august 2015, la Strasbourg, îl va folosi în demersurile sale ulterioare.

În total, Vasile Stoica îşi propune să parcurgă, în scaun rulant, 1.650 km, în cadrul maratonului “Europa fără bariere”.

Conform spuselor lui Vasile Stoica, călătoriile sale reprezintă un „pelerinaj al speranţei pentru toate persoanele cu dizabilităţi”, dar şi o modalitate de a populariza numele României în ţările pe care le vizitează. Vasile Stoica şi-a făcut prieteni în toate ţările pe care le-a tranzitat până acum, unde, pe lângă multe experienţe plăcute, a avut parte şi de drumuri proaste sau pensiuni fără rampă de acces pentru scaun rulant.

Deţinător al unui record Guinness Book pentru cea mai lungă distanţă parcursă în 24 ore într-un scaun cu rotile – 132 km, omologat în California, SUA, Vasile Stoica este fondatorul  Clubului Sportiv al Handicapaţilor Fizic „Maraton ’93” Lugoj.  – PROMPT MEDIA

foto:lugojeanul.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.