Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Ambasadorul George Maior: “Scutul anticrachetă va fi o prioritate a mandatului meu”

Ambasadorul George Maior: “Scutul anticrachetă va fi o prioritate a mandatului meu”

DISTRIBUIȚI

138693 – 28072015 – Ambasadorul României în SUA, George Maior, a făcut marți o serie de declarații în ceea ce privește scutul antirachetă, parteneriatul strategic cu SUA și lupta anticorupție.

De asemenea, Maior a vorbit despre prioritățile mandatului său de ambasador în Statele Unite.

„Planificarea merge bine. În ceea ce priveste realizarea scutului antiracheta, normal ca exista aceste discutii. Ele au o valoare politica mai mult si o valoare de propaganda decat una de substanta. Este un scut defensiv, care priveste o aparare a teritoriului national si a Europei, pana la urma. Nu este indreptat impotriva unui stat, dimpotriva cred ca securitatea europeana are de castigat din realizarea acestui proiect strategic. Va fi o prioritate si pentru mine elementul de securitate al parteneriatului strategic cu SUA. Bineinteles, parteneriatul are si alte componente. Eu o sa insist foarte mult si pe cea economica care are un potential mare si care, din pacate, nu este valorificata. Eu cred ca România a realizat progrese mari in domeniul anticoruptiei. Încerc pe cat posibil sa transmit in mod obiectiv mesajele României”, a declarat George Maior.

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a primit marți din partea Senatului Universitar al Academiei Tehnice Militare titlul de Doctor Honoris Causa. – PROMPT MEDIA

foto:comunicare.mai.gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.