Acasă Nord-Est Bacau Bacău: 1.600 de artiști pe scena Festivalului Theaterstock

Bacău: 1.600 de artiști pe scena Festivalului Theaterstock

DISTRIBUIȚI

138654 – 27072015 –  La Bacău se naște un nou festival de teatru în cadrul căruia se vor prezenta 138 de spectacole din 15 țări participante. Între 1 și 16 august, 1.600 de artiști se vor întâlni cu publicul din Rep. Moldova și nu numai, la Festivalul Theaterstock.

Festivalul este organizat de Teatrul Municipal ”George Bacovia” al cărei director este actrița Anca Sigartău. Manifestările acestui mare festival includ spectacole de teatru, dans, muzică clasică, flamenco, fado, jazz, spectacole stradale, pictură 3D, spectacole-lectură, workshopuri, conferințe, lansări de carte și o bursă de spectacole.

În cadrul secțiunii ”Povestea noastră” publicul va putea vedea spectacole de marcă ale tuturor teatrelor naționale din țară. Astfel,  Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București va prezenta montarea spectacolului ”Furtuna”, regia Alexander Morfov, cu Ion Caramitru în rolul lui Prospero și cu tânărul Istvan Teglas în Ariel, notează Radio Romania Actualitati.

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Timișoara vine cu un musical extrem de romantic, ”Maria de Buenos Aires”, în regia Adei Lupu în care adevăratul rol principal îl are tangoul argentinian cântat pasional la bandoneon.

Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova vine cu un spectacol semnat de Silviu Purcărete. Este vorba de ”O furtună”, o lectură inedită a capodoperei lui Shakespeare, „Furtuna”.

Teatrul Național din Cluj aduce la Theaterstock o comedie bulversantă: ”Mein Kampf”, în regia lui Alexandru Dabija, din care aflăm cu amuzament că Adolf Hitler nu era chiar așa cum ne-am fi închipuit. Hitler interpretat de Sorin Leoveanu (nominalizat pentru acest rol la Premiile UNITER de anul acesta) nu este încă dictatorul sângeros, ci un tânăr netalentat ce doreste să studieze pictura. Poate că dacă ar fi intrat la Arte Plastice, istoria s-ar fi scris altfel, pare să ne spună Alexandru Dabija.

Și, în sfârșit, Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din Iași aduce la Bacău ”Proștii sub clar de lună”, regia Ovidiu Lazăr.

Un teatru care a făcut istorie, Teatrul Bulandra din București este prezentat în secțiunea Focus cu mai multe spectacole printre care se numără ”Conversație după înmormântare”, în regia lui Alexandru Darie, și ”Coada”, regia Iarina Demian.

Există și un focus pe regie, directorul de scenă chemat la rampă anul acesta fiind Alexander Hausvater din portofoliul căruia au fost selectate spectacolele ”Balcanicele” montat la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgoviște și  „Frau Hess şi grădinile ei”, pus în scenă la Teatrul Evreiesc de Stat din București.

”Independenții” ies din underground. Zeci de spectacole create de tineri prin subsoluri, prin cafenele și prin săli mici de teatru vor invada Bacăul. Va fi cu siguranță momentul lor de glorie. PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.