Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Angajaţii TVR protestează

Bucureşti: Angajaţii TVR protestează

DISTRIBUIȚI

 138755 – 29072015 – Aproximativ 150 de angajati ai TVR s-au adunat, miercuri, in curtea institutiei, in semn de protest fata de deciziile de marti ale CA al institutiei, care prevad reducerea timpului de lucru si, implicit, a salariilor angajatilor si inceperea discutiilor in vederea concedierilor colective, informeaza Hotnews.ro.

            Actiunea a fost una spontana, angajatii adunandu-se in curtea Societatii Romane de Televiziune (SRTv), miercuri, in jurul orei 11.45, dupa cum au declarat surse din TVR.

            Salariatii Televiziunii Romane sunt ingrijorati de hotararile luate marti de Consiliul de Administratie (CA) al TVR, care prevad reducerea timpului de lucru al angajatilor institutiei de la 5 la 4 zile pe saptamana si, in consecinta, reducerea salariilor acestora cu aproximativ 20%, dar si inceperea discutiilor cu sindicatele in vederea concedierilor colective.

            Masura privind reducerea timpului de lucru al angajatilor TVR si a salariilor acestora ar urma sa fie implementata de la 1 august, insa, potrivit mai multor surse, acest lucru nu este posibil, avand in vedere ca nu pot fi parcurse toate procedurile necesare in acest sens.

            In cazul restructurarii de personal, nu a fost stabilit cate persoane ar urma sa fie concediate.

            Pe de alta parte, si in timpul desfasurarii sedintei de marti a Consiliului de Administratie al TVR, aproximativ 150 de angajati ai Televiziunii Romane s-au adunat in curtea institutiei.

            Angajatii sunt ingrijorati si de situatia financiara in care se afla SRTv, careia, pe 20 iulie, i-au fost blocate conturile de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), avand in vedere datoriile pe care TVR le are la bugetul de stat.

            Salariatii sunt, totodata, ingrijorati de faptul ca negocierile purtate cu administratia Televiziunii Romane pentru semnarea unui nou contract colectiv de munca au esuat. Negocierile au fost purtate in contextul in care, pe 1 iulie, a expirat vechiul contract colectiv de munca in TVR.

            Pe de alta parte, Dragos Bocanaciu, presedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR (SPUSTV), sindicatul reprezentativ din SRTv, le-a transmis o scrisoare membrilor CA in care i-a anuntat ca sindicatul va cere in instanta anularea hotararii de marti a Consiliului de Administratie (CA) al institutiei, care prevede reducerea salariilor angajatilor, intrucat aceasta este ilegala. De asemenea, Dragos Bocanaciu a precizat ca membrii CA vor plati pentru lipsa lor de profesionalism.

            Totodata, peste 700 de angajati ai Societatii Romane de Televiziune au transmis, luni, o scrisoare catre cele doua Camere ale Parlamentului, in care le-au solicitat senatorilor si deputatilor sa analizeze de urgenta situatia Televiziunii Romane.

            Acesti angajati ai TVR le-au mai cerut parlamentarilor sa dispuna controale ale organelor statului la Televiziunea Romana, care sa stabileasca vinovatii de situatia SRTv.

            In plus, parlamentarilor li se solicita sa analizeze performantele conducerii actuale a TVR. Totodata, acesti angajati ai TVR solicita celor doua Birouri Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, care sa analizeze in regim de urgenta Raportul de Activitate al SRTV pe anul 2014. O eventuala respingere a raportului de activitate a TVR pe anul 2014 este echivalenta cu demiterea Consiliului de Activitate al SRTv, in frunte cu Stelian Tanase, presedintele-director general al TVR. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.