Acasă Externe București: Condițiile de muncă pentru românii din Italia, discutate cu autoritățile siciliene

București: Condițiile de muncă pentru românii din Italia, discutate cu autoritățile siciliene

DISTRIBUIȚI

138140 – 07072015  – O delegație a Ministerului Muncii, condusă de secretarul de stat Ioana Cazacu, a discutat cu autoritățile siciliene și cu lucrători români stabiliți în Italia despre condiţiilor în care trăiesc și muncesc cetățenii români din localităţile Catania, Ragusa şi Vittoria. Alături de oficialul român s-au aflat ataşaţii pe probleme de muncă şi sociale din cadrul Ambasadei României în Italia – Mirela Videa şi Andrei Sfîrloagă.

Principalele teme de discuție au vizat combaterea muncii la negru în rândul comunităţii de români şi asigurarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi.

Pentru obţinerea unor rezultate relevante este necesară o abordare integrată, cu implicarea tuturor autorităţilor publice române și italiene din domeniu, dar şi a reprezentanților societăţii civile”, a susține secretarul de stat, în timp ce autoritățile italiene și-au manifestat disponibilitatea pentru colaborare.

De asemenea, Cazacu a avut întâlniri și cu reprezentanţii celei mai importante federații sindicale din domeniul agricol și agroalimentar din Italia – FLAI CGIL, dar și cu muncitorii români. Potrivit oficialului DESFB, comunicarea punctuală a problemelor întâmpinate de lucrătorii români este extrem de importantă pentru crearea mecanismelor și instrumentelor, inclusiv a celor transnaţionale, care să contribuie la îmbunătăţirea situaţiei comunităţii româneşti.

Delegația din România a mai avut discuții cu părintele ortodox Neculai Chilcos, preotul catolic Don Beniamino Sacco, dar și cu numeroase organizaţii nonguvernamentale şi de voluntariat pentru asistarea lucrătorilor români aflaţi în situaţii dificile. Organizațiile fac parte din grupul de lucru creat în acest scop, în subordinea Prefecturii. – PROMPT MEDIA

foto:vebidoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.