Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Discuţii pentru eficiență

Bucureşti: Discuţii pentru eficiență

DISTRIBUIȚI

 138337 – 14072015 – Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a avut, marţi, la sediul MAI, o întâlnire de lucru cu procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, procurorul George Muscalu, membru CSM, șeful Poliției Române și conducerea Direcției de Combatere a Criminalității Organizate (DCCO). Potrivit unui comunicat al MAI, întâlnirea a avut ca scop eficientizarea activității polițiștilor judiciari care lucrează în cauzele penale instrumentate de către DIICOT.

            În cadrul întâlnirii, ministrul Gabriel Oprea a evidențiat rolul important pe care îl au cei peste 1.100 de polițiștii judiciari din cadrul DCCO în tot ceea ce înseamnă activitatea și rezultatele DIICOT, apreciind că această structură a Inspectoratului General al Poliției Române este o structură de elită a Poliției Române.

            Ministrul a dorit să asigure conducerea Poliției Române și a DIICOT că este principalul susținător al eficientizării actului de justiție și al întăriri instituțiilor de aplicare a legii, în acest sens înscriindu-se măsurile de îmbunătățire a logisticii structurilor MAI și a respectării drepturilor salariale ale angajaților.

            Numai anul trecut procurorii DIICOT au avut în instrumentare peste 18.000 de cauze în care au lucrat cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate.

            Procurorul șef DIICOT a apreciat solidaritatea și colegialitatea care există atât între conducerea Ministerului Afacerilor Interne și conducerea DIICOT, dar și la nivelul procurorilor și polițiștilor care lucrează la nivelul Brigăzilor de Combatere a Criminalități Organizate.

            Întâlnirea de astăzi este prima în acest format de la numirea noului șef DIICOT.

            Eficiența luptei contra criminalității organizate în general și a macrocriminalității economico-financiare, în special, reprezintă un obiectiv important al Grupului Interministerial Strategic, coordonat de către viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, în care sunt puse în valoare coeziunea și efortul comun al tuturor instituțiilor cu responsabilități în domeniu, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

foto:mai.gov.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.