Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: DNA extinde urmărirea penală în cazul lui Adrian Severin

Bucureşti: DNA extinde urmărirea penală în cazul lui Adrian Severin

DISTRIBUIȚI

 138436 – 17072015 – Procurorii DNA au dispus extinderea urmării penale față de Adrian Severin, fost europarlamentar, pentru complicitate la spălare de bani în formă continuată.

            Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada martie 2007 – noiembrie 2010, Adrian Severin a încheiat, fie în nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care făcea parte în Parlamentul European, 20 de contracte de consultanță cu mai multe firme create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constând în realizarea unor studii.

            În perioada respectivă, singurele activități înregistrate de societățile în cauză au fost cele în relația cu Adrian Severin, respectiv grupul politic din care făcea parte.

            Ulterior, societățile comerciale respective nu au mai avut nici un fel de activitate, iar în prezent toate figurează ca fiind radiate din Registrul Comerțului.

            În aceeași perioadă, Adrian Severin cu intenție și în conivență cu Anne-Rose-Marie Jugănaru, Florin – Leontin Abraham și o altă persoană, a acționat în vederea disimulării originii ilicite a sumelor de bani provenite din decontările frauduloase din bugetul Parlamentului European, prin transferurile succesive ale sumei totale de 586.350 lei, efectuate de către societățile din grup către o fundație, prin încheierea unor contracte fictive de pregătire și instruire a personalului.

            Concret, din actele de urmărire penală a rezultat că plățile efectuate în contextul de mai sus nu au la bază operațiuni reale.

            Pentru a da o aparență de legalitate transferurilor efectuate, suspecții au convenit disimularea acestora sub forma plății unor servicii de pregătire profesională a angajaților, deși aceeași angajați ai societăților în cauză au fost angajați și la fundația respectivă, iar obiectul contractelor încheiate pentru justificarea plăților este similar.

            Mai mult, numerele de ordine ale contractelor încheiate de fundație cu societățile în cauză sunt consecutive, ceea ce indică faptul că nu au existat contracte încheiate și cu alți potențiali beneficiari ai unor astfel de cursuri.

            În plus, o parte din plățile facturate de fundația respectivă către societățile comerciale „beneficiare” era ulterioară încheierii raporturilor de muncă cu acei salariați, aceștia fiind angajații unei alte societăți din grup, la momentul respective, precizează DNA. – PROMPT MEDIA

Foto:psnews.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.