Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Dragnea vrea să modernizeze PSD prin atragerea tinerilor şi intelectualilor

Bucureşti: Dragnea vrea să modernizeze PSD prin atragerea tinerilor şi intelectualilor

DISTRIBUIȚI

138787 – 30072015 – Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că va fi lansată o dezbatere privind modernizarea stângii, cu ajutorul intelectualilor, chiar dacă aceştia critică uneori partidul, şi a tinerilor care vor fi stimulaţi să se implice în politică.

„Vom deschide partidul la o dezbatere despre modernizarea stângii, despre modernizarea societăţii româneşti şi pentru asta vom aduce alături de partid intelectuali de stânga, chiar dacă uneori ne critică. PSD va contribui la realizarea unui climat politic diferit faţă de ce a fost până acum, care să fie caracterizat de un dialog constructiv atât între partidele politice, cât şi între Preşedinţie, Parlament şi Guvern, pentru a realiza împreună marile proiecte de ţară”, a explicat liderul social-democrat, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat că tinerii vor beneficia de o atenţie deosebită, întrucât trebuie pregătită o nouă generaţie de lideri în PSD.

„Vom acorda o atenţie deosebită stimulării tinerilor pentru a se implica în politică, pentru a se implica în viaţa de partid, fie ca membri, fie ca simpatizanţi. Vom instituţionaliza în mod foarte clar calitatea de simpatizant pentru că sunt mulţi tineri care vor să susţină acest partid, dar care nu ţin în mod neapărat să se înregimenteze politic. Trebuie să pregătim o nouă generaţie de lideri tineri în PSD, o generaţie care să vină după generaţia de succes reprezentată de Victor Ponta”, a spus Dragnea.

Preşedintele interimar al PSD a precizat că vor fi dezvoltate dezbateri cu tineri şi pentru tineri, adăugând, totodată, că e timpul să fie depăşit „nivelul de like-uri şi susţineri pe Facebook”.

O altă idee lansată de Dragnea este cea a reactivării cluburilor social-democrate din ţară, în special în jurul tinerilor.

Liviu Dragnea a anunţat că va fi înfiinţat un departament de resurse umane care „va gestiona o bază de date complexă ce va cuprinde o fişă completă pentru fiecare membru de partid, din care să reiasă în special pregătirea profesională, competenţele acestuia, abilităţile de comunicare şi de organizare precum şi toate celelalte date necesare pentru ca atunci când partidul va fi pus în situaţia să susţină într-o funcţie indiferent la ce nivel un membru de partid să aibă garanţia că-l alege pe cel mai bun”.

În ceea ce priveşte comunicarea internă, va fi reluat sistemul de videoconferinţe cu filialele din ţară şi se vor transmite mesaje aproape zilnic către toţi membrii de partid pentru a fi informaţi despre acţiunile Guvernului şi ale partidului.

La nivelul comunicării publice, Dragnea i-a rugat pe miniştri să comunice în special ce fac ei pentru cetăţeni în domeniul pe care-l coordonează.

„Un ministru care merge la o emisiune şi care comunică alte teme care nu ţin de domeniul în care el activează nu ajută nici guvernul, nu-l ajută nici pe primul ministru, nu ajută nici partidul. Oamenii aşteaptă de la miniştri să le spună ce fac ei bine pentru români şi pentru România din funcţia pe care o deţin”, a avertizat liderul PSD.

Acesta a menţionat şi relaţia cu ONG-urile, subliniind că „este nevoie de o nouă abordare a relaţiei cu societatea civilă”.

„Considerăm extrem de important pentru viitorul României transmiterea, promovarea şi însuşirea de către toţi membrii PSD a valorilor eticii, integrităţii şi bunei guvernări, sprijinirea consolidării structurilor democratice şi ale statului de drept, întărirea independenţei justiţiei, lupta împotriva corupţiei şi apărarea drepturilor omului şi ale minorităţilor”, a declarat Liviu Dragnea. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.