Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Fermierii cooperează cu Ministerul Agriculturii pentru fondurile europene

București: Fermierii cooperează cu Ministerul Agriculturii pentru fondurile europene

DISTRIBUIȚI

 138627– 24072015 – Ministerul Agriculturii face demersuri să aducă cât mai aproape de fermieri informaţiile despre fondurile europene.

Ministrul de resort, Daniel Constantin, afirmă că încearcă să identifice în fiecare comună oameni care să primească informaţii direct de la minister şi să le transmită mai departe şi în egală masură, să se informeze despre activităţile şi nevoile fermierilor.

Daniel Constantin a mai precizat că guvernul intenţionează să ofere stimulente pentru înfiinţarea de cooperative ale crescătorilor de animale, în special pentru cei care cresc vaci de lapte.

Cred eu că soluţia este aceea de creare de cooperative, ca aceste cooperative să-şi creeze propriile unităţi de procesare. Dar de acum trebuie să investim în ceea ce înseamnă zona de organizare. Vrem să venim cu un stimulent pentru cei care înţeleg să se asocieze în aceste cooperative până la sfârşitul lunii august, deci în această vacanţă parlamentară, prin ordonanţă simplă, prin care să creăm facilităţi fiscale pentru cei care creează cooperative agricole. Aceştia, de asemenea, au posibilitatea să beneficieze de investiţii, de fonduri europene, într-un procent mult mai mare decât cei care aplică pentru a obţine fonduri ca şi societate comercială„, a spus Daniel Constantin, citat de Radio România Actualități.

Ministrul agriculturii face zilele acestea vizite de lucru în câteva comune clujene, alături de caravana pentru promovarea Reţelei Naţionale de Dezvoltare Rurală, prin care fermierii învaţă să depună proiecte de afaceri locale cu bani europeni. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.