Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Fostul director RATB Viorel Popescu, condamnat

Bucureşti: Fostul director RATB Viorel Popescu, condamnat

DISTRIBUIȚI

 138123 – 06072015  – Fostul director al RATB Viorel Popescu a fost condamnat la patru ani si patru luni de inchisoare, pentru ca a prejudiciat regia cu aproximativ 820.000 de euro, prin incheierea unui contract cu o firma care, desi nu avea drept de asistenta juridica, a oferit RATB astfel de servicii, potrivit Hotnews.ro.

            Viorel Popescu a primit aceasta pedeapsa in dosarul in care procurorii DNA il acuza de abuz in serviciu si de conflict de interese.

            Judecatorii au redus din pedeapsa de patru si patru luni de inchisoare perioada in care fostul sef al RATB a fost retinut si arestat preventiv – intre 6 si 13 iunie 2014 – si perioada in care a fost arestat la domiciliu, de la 14 iunie la 12 noiembrie 2014.

            Decizia a fost luata de Tribunalul Capitalei si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

            Procurorii anticoruptie au dispus in septembrie 2014 trimiterea in judecata a fostului director general al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), Viorel Popescu, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si conflict de interese, in legatura cu atribuirea nelegala a unui contract de asistenta juridica, cauzand un prejudiciu de aproximativ 820.000 euro, se arata intr-un comunicat al DNA.

            Procurorii anticoruptie au demarat cercetarile in acest dosar ca urmare a unei sesizari a Corpului de Control al premierului.

            In rechizitoriul procurorilor se arata ca, in perioada 10 noiembrie 2011-9 octombrie 2012, Viorel Popescu, in calitate de director general R.A.T.B, nu a indeplinit unele acte ce intrau in atributiile sale de serviciu si a efectuat in mod defectuos activitati specifice functiei, cauzand un prejudiciu de 3.657.576,49 lei (aproximativ 820.000 euro) in dauna RATB, suma ce a reprezentat, totodata, foloase materiale necuvenite pentru firma privata S.C. Urbconnet S.R.L. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.