Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Începe campionatul mondial de snooker pentru juniori în Capitală  

București: Începe campionatul mondial de snooker pentru juniori în Capitală  

DISTRIBUIȚI

138421 – 17072015  –  250 de participanţi şi suporteri străini vor avea ocazia de a se familiariza cu Bucureştiul şi cu împrejurimile sale la Campionatul Mondial de Snooker.

            La opt ani de la înființare, Federația Română de Snooker a reușit să obțină statutul de organizator al Campionatului Mondial de Snooker pentru juniori, în perioada 17 -26 iulie.

Snooker-ul  este unul dintre cele trei discipline (pool, carom şi snooker) din familia biliardului propriu zis, iar anul acesta aniverseaza 140 de ani de existenta.

            În condițiile în care România a câștigat dreptul de organizare a campionatului în dauna Chinei, antrenorul federal Dragos Cosmanciuc a precizat ca „pentru orice țară europeană este greu sa obțină organizarea unui campionat mondial, darmite pentru România”.

             „Anul trecut, snookerul românesc a mai stabilit un record: 57 de break-uri de peste 50 de puncte, dintre care 32 au fost realizate de Andrei Orzan, recordul său şi, în acelaşi timp, recordul românesc fiind de 92 de puncte, în turneele oficiale„, a spus Dragos Cosmanciuc.

Miza pentru participanti este câştigarea competiţiei, campionul urmând să joace garantat în circuitul profesionist, notează Radio Romania Actualitati.

            Câştigătorii ediţiilor trecute, foşti juniori, au ajuns ulterior nume mari şi grele în elita snooker-ului mondial. Printre ei se numără şi Ronnie O’Sullivan, care a câştigat Campionatul Mondial de Snooker U21 din 1991, Ricky Walden (câştigător în 2001) sau Neil Robertson (câştigător în 2003).

            Evenimentul de la Bucuresti reuneste 112 juniori si 14 junioare din circa 36 de ţări, iar alaturi de acestia  vor fi si 26 de arbitri internaţionali de snooker.  – PROMPT MEDIA

foto:bucuresteni.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.