Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ion Iliescu despre interimatul Rovanei Plumb: “Mai feminizăm şi noi conducere”

Bucureşti: Ion Iliescu despre interimatul Rovanei Plumb: “Mai feminizăm şi noi conducere”

DISTRIBUIȚI

138378 – 16072015  –  Rovana Plumb a primit votul unanim al conducerii centrale a PSD pentru a conduce partidul până la Congres. Tabăra lui Liviu Dragnea mai are o şansă de a răsturna rezultatul la reuniunea Comitetului Executiv la care vin toţi liderii partidului din întreaga ţară, potrivit Digi24.

            “Nu mai sunt preşedinte. Nu mă întorc mâine să îmi iau scaunul. Am şi eliberat biroul”, a spus Victor Ponta, care a renunțat la funcție după ce a fost inculpat de DNA.

            „Eu am să îi rog pe colegii mei să susţinem unitatea partidului și să lucrăm în echipă”, a spus și Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

            Transferul de putere către Rovana Plumb a fost votat în unanimitate de conducerea centrală a PSD, chiar dacă anterior Liviu Dragnea părea să ameninţe serios această poziţie.

            „Liviu Dragnea – am câştigat foarte multe alegeri cu el, foarte multe bătălii, sigur e un om care poate să fie potrivit pentru asta. Chiar dacă are o condamnare cu suspendare”, a spus Paul Stănescu, președintele CJ Olt.

            Ion Iliescu a venit şi el la şedinţă ca să liniştească spiritele din partid. El i-a luat apărarea şi lui Victor Ponta în faţa acuzaţiilor pe care i le aduc procuorii DNA.

            „El a lucrat cândva în biroul lui Șova de avocatură. Șova nu a reclamat nimic, niciun fel de pretenție, dar se găsesc nu știu care procurori să pună în discuție efectele acestei chestiuni”, a spus Ion Iliescu.

            Fostul președinte al PSD a mai afirmat că o sprijină pe Rovana Plumb la conducerea interimară a PSD.

            „E o femeie cu experiență, membră de partid veche, a condus organizația de femei un număr mare de ani, a fost ministru (…) Mai feminizăm și noi conducerea”, a adăugat Ion Iliescu.

            Apropiaţii lui Victor Ponta i-au atras atenţia lui Liviu Dragnea că nu poate emite pretenţii să conducă partidul pentru că deţine doar o funcţie onorifică.

            „Domnul Dragnea vorbeşte puţin în nume personal pentru că e un fel de coordonator numit de președinte, după statut, nu avem niciun fel de articol în care să spunem că domnul Dragnea are vreo funcţie”, a spus Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD.

            Numele preşedintelui Camerei Deputaţilor a fost si el vehiculat pentru rolul de succesor la şefia partidului. Valeriu Zgonea a evitat să facă orice fel de comentarii motivând că este în luna de miere.

            „În luna de miere nu vorbeşti decât despre soţie şi familie”, a spus el.

            Rovana Plumb trebuie să primească şi votul Comitetului Executiv pentru a rămâne în fruntea PSD până la Congres. La această reuniune care se va desfăşura săptămâna viitoare participă toţi liderii PSD din ţară. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.