Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Mii de autobuze şi camioane periculoase

Bucureşti: Mii de autobuze şi camioane periculoase

DISTRIBUIȚI

138781 – 30072015 – Peste 21.000 de autobuze și camioane au fost verificate de polițiști pentru siguranța transportului public de persoane și de mărfuri. Controalele s-au desfăşurat simultan în toate cele 28 de state membre ale U.E., conform planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), conform unui comunicat al Poliţiei Române.

            În perioada 20 – 27 iulie a.c., Direcţia Rutieră din cadrul IGPR a coordonat, la nivel naţional, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

            Pe parcursul celor şapte zile, poliţiştii au verificat 21.749 de autovehicule (dintre care 7.840 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 13.909 autovehicule destinate transportului de marfă).

            Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 6.134 de sancţiuni contravenţionale.

            Astfel, au fost sancţionaţi 1.860 de transportatori de persoane (dintre care 334 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 619 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 45 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă sau pentru abateri constatate la aparatele tahograf, 120 pentru că au condus un autovehicul cu defecţiuni tehnice și 245 pentru lipsa unor documente ale lor.

            De asemenea, pentru neregulile constatate la regimul transportului de marfă, poliţiştii au aplicat 4.274 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 27 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 1.601 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 267 pentru nerespectarea timpilor de conducere/odihnă și abateri privind tahograful, 393 pentru defecțiuni tehnice și 617 pentru lipsa documentelor conducătorului auto, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.