Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministrul Finanţelor vorbeşte deja de o nouă rectificare bugetară

Bucureşti: Ministrul Finanţelor vorbeşte deja de o nouă rectificare bugetară

DISTRIBUIȚI

138803 – 31072015 –  Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat vineri că rectificarea bugetară aprobată marţi de Guvern este una pozitivă, iar o nouă rectificare va fi realizată în luna octombrie a anului în curs, după o analiză în prealabil, informează B1.ro.

            Ministrul a mai precizat că bugetul consolodat crește cu 7,8 miliarde de lei, iar primăriile vor primi în plus suma de 1,8 miliarde de lei.

            ”A fost o primă rectificare pozitivă, o rectificare care a ținut cont și de ținta de deficit”, a declarat ministrul Finanțelor.

            Potrivit acestuia, veniturile pe 2015 prin rectificare bugetară se majorează cu 4,4 miliarde lei. De asemenea, acesta a anunțat creșterea bugetului cu 78 miliarde de lei pe fondul creșterilor încasate și a evoluției indicatorilor macroeconomici, în timp ce 85 de miliarde de lei cote defalcate au fost alocate bugetelor locale.

            Cheltuielile de personal pentru drepturile salariale obținute în instanță se află printre principalele alocări de fonduri. La bunuri și servicii, transferuri între unități se diminuează suma de bani cu 29,9 mliarde de lei. A fost propusă și suplimentarea cheltuielilor locale.

            ”Per total, deficitul este cel asumat inițial. Aici au fost deja discuții cu partenerii noștri în săptămâna dinainte de rectificarea bugetară. Pentru a doua rectificare vom avea o analiză, să vedem cum au fost cheltuite sumele acordate la prima rectificare”, a mai spus acesta. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.