Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: MRU a depus jurământul ca şef al SIE

Bucureşti: MRU a depus jurământul ca şef al SIE

DISTRIBUIȚI

137993 – 01072015  – Mihai Răzvan Ungureanu a depus marți seară jurământul de învestitură la conducerea Serviciului de Informații Externe, după ce numirea sa a primit vot favorabil în Parlament.

În discursul său, Ungureanu a mulțumit președintelui Iohannis pentru nominalizare și parlamentarilor pentru susținere.

„Vă mulțumesc pentru încrederea acordată astăzi prin vot. Doresc să mulțumesc din nou președintelui României, domnul Klaus Iohannis, pentru nominalizarea făcută. Este o misiune care mă onorează, pe care cred că am știința să o fac și pentru îndeplinirea căreia nu voi precupeți niciun efort”, a spus MRU.

”Mulțumesc parlamentarilor grupului PNL pentru felul în care au susținut această nominalizare. Mulțumesc colegilor de la UNPR care au înțeles să facă distincția între politica de partid și politica națională între interesul strategic al României și ambițiile individiale. Mulțumesc colegilor de la UDMR, de la grupul Democrat și Popular pentru că ni s-au alăturat, celor de la PSRO, tututor deputaților minorităților naționale, colegilor care sunt neafiliați politic și care prin acest vot se găsesc alături de o întreagă națiune”, a declarat Ungureanu.

Noul șef al SIE a precizat, de asemenea, că domeniul informațiilor este unul care nu trebuie să fie contaminat politic.

”Domeniul informațiilor este un domeniu al profesioniștilor, care nu poate și nu trebuie să fie contaminat politic. Îi apreciez pe toți oamenii politici din Parlament care s-au ținut departe de orice abordare emoțională și au reușit să despartă apele în politica românească. Sunt adeptul competiției politice, dar nu putem despărți intersul strategic al României de nevoia noastră de securitate, prosperitate, indiferent de doctrina căreia îi aparnținem ca oameni politici”, a mai declarat MRU.

”Astăzi (marţi – n. r.) sunt validat de o clasă politică, care îmi oferă din nou posibilitatea să fiu de folos națiunii. Cred în viitorul nostrul politic și cred că acesta este semnul triumfului democrației, statului de drept. Aș vrea ca în noul meu mandat, mai mult ca în cel anterior, să îmi conving colegii că putem schimba percepția păguboasă care planează asupra serviciilor de informații. Mandatele prin care am trecut m-au făcut să înțeleg că este nevoie de un nou cadrul legislativ”, a spus Ungureanu.

”Prin votul dumneavoastră primesc nu doar o încuviințare a mandatului, ci un mandat social al instituției pe care o voi coordona. Prin votul dumneavostră, profesioniștii din comunitatea de informații primesc un credit în alb de la românii pe care îi reprezentați și care așteaptă ca instituțiile care au responsabilități în securitatea statului să colaboreze. Sper, în calitatea dumneavoastră de membri ai Legislativului, să rămânăți întotdeauna sensibili la această problematică, asigurându-vă de tot respectul și dorinta mea de colaborare”, a conchis Mihai Răzvan Ungureanu. – PROMPT MEDIA

foto:evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.