Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Percheziţii la o grupare de cămătari şi traficanţi de persoane

Bucureşti: Percheziţii la o grupare de cămătari şi traficanţi de persoane

DISTRIBUIȚI

138562 – 23072015 – Politistii de la Investigatii Criminale si procurorii DIICOT fac perchezitii joi dimineata acasa la zeci de suspecti de santaj, camatarie si trafic de persoane.

            Sunt efectuate 20 de perchezitii domiciliare, in Bucuresti, Ilfov si Calarasi, pentru destructurarea unui grup infractional organizat, potrivit unui comunicat al Politiei Romane.

            La actiune participa 220 de politisti din Bucuresti si de la inspectoratele de politie judetene Calarasi, Ilfov, Arges, Buzau, Dambovita, Giurgiu, Prahova.

            Politistii pun in aplicare 20 de mandate de aducere la DIICOT emise pe numele persoanelor banuite, precum si 25 de citatii pentru martori.

            Suspectii sunt in vizorul Politiei Incepand cu luna februarie 2015.

            Din cercetari a reiesit ca gruparea infractionala ar fi fost constituita in jurul liderului, in baza relatiilor de rudenie dintre membrii gruparii.

            Majoritatea membrilor gruparii infractionale sunt banuiti ca ar fi folosit violenta in derularea actelor infractionale, inducand o stare de temere si incercand sa castige suprematia in mediul infractional din Bucuresti, Ilfov si Calarasi.

            Principala activitate a gruparii o reprezenta acordarea de imprumuturi banesti cu camata persoanelor din anturajul acestora sau persoanelor recomandate de apropiati ai grupului.

            In cazul in care datornicii nu mai aveau posibilitatea sa restituie sumele imprumutate precum si dobanda aferenta, care in toate cazurile depasea valoarea sumei initiale, membrii gruparii ar fi exercitat presiuni si amenintari la adresa victimelor si a familiilor lor, in multe cazuri ajungandu-se la acte de violenta fizica-

            Unii membri ai grupului ar fi recrutat, adapostit si transportat tinere, in scopul practicarii prostitutiei in Bucuresti si Ilfov, sumele de bani obtinute fiind impartite in mod egal intre membrii gruparii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.