Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Specialiștii greci caută locuri de muncă în România

București: Specialiștii greci caută locuri de muncă în România

DISTRIBUIȚI

138625– 24072015 – Tot mai mulți specialiști din Grecia își caută de lucru la noi în țară. Reprezentanții Camerei de Comerț eleno-română spun însă că firmele grecești care importă materie primă sunt interesate de România doar pentru a-și putea plăti furnizorii, deoarece Grecia a impus restricții bancare, dar nu vor investi în unități de producție și nu vor crea locuri de muncă.

Situația economică îi determină pe greci să plece la muncă peste hotare, așa cum în urmă cu câțiva ani românii s-au stabilit în Spania și Italia pentru a câștiga un ban. Omul de afaceri Jean Valvis, membru al Camerei de comerț eleno-română, a declarat că tot mai mulți cetățeni greci își caută de lucru în România.

Am primit cereri de angajare din partea mai multor specialiști greci, din diverse domenii: ingineri constructori, arhitecți, oameni de marketing, agenți comerciali și chiar și muzicieni. De asemenea, am auzit că și IT-știi își caută un servici în România“, a spus Valvis, citat de România Liberă.

Și Ioannis Alifieris, secretarul general al Camerei de comerț eleno-română, spune că situația de acasă îi împinge pe greci să se reorienteze către piața muncii de la noi: „În momentul de față, și mai ales în rândul tinerilor, șomajul este foarte ridicat. Mulți intenționează să plece în statele europene. În România își pot găsi de lucru în sectorul energetic, în construcții și în agricultură-piscicultură, domenii în care și învățământul din Grecia pregătește și cei mai buni specialiști“.

În ceea ce privește companiile cu capital elen, care și-ar putea muta afacerile în România, Alifieris se arată sceptic, susținând că nu este ușor să îți relochezi business-ul și că oricum un astfel de proces e de durată. “Companiile care și-au manifestat disponibilitatea de a veni în România sunt firme care importă materie primă.În prezent, aceste companii întâmpină dificultăți în Grecia în ceea ce privește plata materiei prime din cauza restricțiilor impuse de Guvern. Acestea sunt dispuse să vină în România doar pentru acest lucru, nu și pentru a deschide noi unități de producție și pentru a crea noi locuri de muncă“, arată secretarul general al Camerei de comerț eleno-română. Alifieris explică că, pe fondul crizei, companiile elene se vor orienta către țările apropiate, care au perspectivă și unde au loc pe piață.

Presa de la Sofia a arătat că aproximativ 60.000 de companii din Grecia sunt dispuse să îşi transfere activităţile în Bulgaria, din cauza măsurilor de restricţionare a activităţii băncilor şi de control al capitalului. Mai précis este vorba de blocarea fondurilor firmelor, care nu pot face plăți către furnizorii străini. – PROMPT MEDIA

foto:romanialibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.