Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Trei persoane reţinute în urma percheziţiilor la Urban

Bucureşti: Trei persoane reţinute în urma percheziţiilor la Urban

DISTRIBUIȚI

 138194 – 08072015  – Trei persoane au fost retinute, iar alte patru sunt cercetate sub control judiciar, in urma perchezitiilor care au vizat firma de salubrizare Urban, intr-un dosar ce priveste o frauda provenita din evaziune fiscala de 23 de milioane de euro, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

            Sursele citate au precizat ca, in urma audierilor, au fost retinuti Teodor Florescu si sotii Eleonor si Sena Marica, iar alte patru persoane, intre care Ion Balaceanu, sunt cercetate sub control judiciar.

            Cei trei vor fi prezentati, miercuri, cu propunere de arestare preventiva, in fata magistratilor Tribunalului Bucuresti.

            In acelasi timp, pentru recuperarea prejudiciului, anchetatorii urmeaza sa instituie sechestru asigurator.

            Politistii au facut, marti, 18 perchezitii in Bucuresti, Ilfov, Valcea si Suceava, la societatea de salubrizare Urban si la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscala de aproximativ 23 de milioane de euro, in care au fost implicate 20 de firme, care ar fi evidentiat operatiuni comerciale fictive.

            Potrivit Politiei Romane, anchetatorii au stabilit ca in circuitul infractional a fost implicata o companie care desfasoara activitati de prestari de servicii in domeniul salubrizarii si care s-ar fi sustras de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, prin evidentierea unor operatiuni comerciale fictive, directe sau interpuse cu alte 20 de societati comerciale.

            „In acest mod, in perioada 2008-2012, societatea comerciala ar fi desfasurat activitati comerciale in valoare de 90.000.000 de euro, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu aproximativ 23.000.000 de euro”, a precizat sursa citata.

            La perchezitiile desfasurate sub coordonarea Parchetului Curtii de Apel Bucuresti au participat si luptatori SIAS si specialisti criminalisti. Actiunea a fost sprijinita de Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.