Acasă Sud Calarasi Călăraşi: Reţinuţi pentru abuz în serviciu şi infracţiuni economice

Călăraşi: Reţinuţi pentru abuz în serviciu şi infracţiuni economice

DISTRIBUIȚI

138003 – 01072015  – Doi bărbaţi din comuna Săruleşti, judeţul Călăraşi, au fost reţinuţi pentru un prejudiciu de peste 545.000 de lei produs prin abuz în serviciu şi infracţiuni economice

Sub coordonarea procurorului, polițiștii călărășeni au documentat și  probat activitatea infracţională a cinci persoane din Săruleşti, bănuite de abuz în serviciu, fals sub semnătură privată, fals în înscrisuri şi înşelăciune.

Potrivit unui comunicat al IPJ Călăraşi, în perioada 2009-2012, un funcționar  public din Săruleşti, ar fi acceptat facturi, situaţii şi centralizatoare de lucrări false, în baza cărora instituţia ar fi plătit nejustificat 545.517 de lei, reprezentând lucrări neexecutate sau bunuri nelivrate şi nefolosite în investiţiile respective.

Prin aceste mijloace, o societate comercială a unui alt bărbat, de 63 de ani, tot din Săruleşti, ar fi obţinut foloase materiale necuvenite, cauzând instituţiei publice un prejudiciu de 545.517 de lei.

Au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra bunurilor deţinute de cei doi în cuantum de 224.103 lei.

Alte trei persoane sunt cerecetate, în acelaşi dosar, de poliţişti pentru infracţiuni economice prin care ar fi facilitat comiterea infracţiunilor de către cei doi.

La data de 30 iunie a.c., cei doi bărbaţi au fost reţinuţi, urmând a fi prezentaţi, în cursul zilei de astăzi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.