Acasă Politic Cluj: Senatorul Cordoş, urmărit penal şi pentru trafic de influenţă

Cluj: Senatorul Cordoş, urmărit penal şi pentru trafic de influenţă

DISTRIBUIȚI

 138435 – 17072015 – Procurorii DNA din Cluj au dispus extinderea urmării penale față de senatorul Alexandru Cordoş, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată, şi faţă de Dorin Dumitru Mureşan, administrator al unor societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență, în formă continuată şi evaziune fiscală.

            Potrtivit unui comunicat al DNA, în perioada 2013 – 2015, Alexandru Cordoș, în calitate de senator în Parlamentul României, în schimbul unor foloase necuvenite a pretins față de la Dorin Dumitru Mureșan că are influență asupra unor persoane din conducerea Companiei de Apă Arieș și Sucursalei de Întreținere și Servicii Energetice Transilvania Nord (SISETN) și că va interveni pe lângă aceștia pentru câștigarea de către firmele administrate de omul de afaceri a unor proceduri de achiziție publică organizate având ca obiect închirierea de utilaje.

            Influența pe care senatorul Cordoș a pretins că o are pe lângă persoanele respective a fost una reală, firmele respective câștigând procedurile de achiziție publică organizate de SISETN și Compania de Apă Arieș.

            Pentru „sprijinul” acordat, Mureșan i-a remis în repetate rânduri lui Cordoș Alexandru, cu titlul de foloase necuvenite, diverse sume de bani al căror cuantum nu a putut fi stabilit în mod cert până în prezent.

            Pentru disimularea provenienței reale a unei părți din banii remiși cu titlul de foloase necuvenite, omul de afaceri a angajat la una dintre firmele sale pe o rudă a senatorului Cordoș, începând cu data de 19 noiembrie 2013, cu un salariu înscris pe statul de plată de 900 lei.

            Probele administrate au relevat că respectiva persoană nu a prestat până în prezent niciun fel de activitate în interesul societății comerciale angajatoare.

            În cursul anului 2014, una din firmele administrate de Mureșan a desfășurat operațiuni comerciale cu alte societăți comerciale, privind printre altele și închirierea de utilaje, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligațiilor legale prin evidențierea în acte contabile sau în alte documente legale a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, înregistrând achiziții fictive, în scopul obținerii de deduceri fiscale ilegale.

            Prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului de către firma administrată de Mureșan este de 238.327 lei, din care TVA 142.996 lei și impozit pe profit 95.330 lei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.