Acasă Economie Germania către Grecia: O reducere a datoriei este interzisă de reglementările europene

Germania către Grecia: O reducere a datoriei este interzisă de reglementările europene

DISTRIBUIȚI

 138157 – 07072015  – Berlinul se opune în continuare unei reduceri a datoriei Greciei, a afirmat, marți, ministrul german de Finanțe, Wolfgang Schaeuble, la summit-ul Eurogrupului, transmit AP și Reuters, preluate de Agerpres. Schaeuble a declarat că așteaptă cu interes să audă propunerile Guvernului de la Atena, însă, fără un program de asistență financiară, ”nu există posibilitatea sprijinirii Greciei în conformitate cu legislația zonei euro”. O reducere a datoriei este interzisă de reglementările europene, a reafirmat ministrul german de Finanțe.

Întrebat dacă Grecia ar putea rămâne în zona euro, Schaeuble a răspuns că aceasta este o întrebare pentru Guvernul de la Atena.

Separat, ministrul austriac de Finanțe, Hans-Joerg Schelling, a afirmat că la summitul de marți nu se va discuta despre o posibilă reducere a datoriei Greciei, deoarece unele țări din zona euro, inclusiv Germania, nu pot începe negocierile fără aprobarea Parlamentului. Acesta a adăugat că Grecia trebuie să furnizeze un program clar de reforme și să demonstreze că este gata să-l implementeze, întrucât un program de asistență nu poate fi acordat fără condiții. Conform datelor Eurostat, Grecia înregistra anul trecut cel mai ridicat nivel al datoriei din UE (177,1%), depășind cu mult plafonul de 60% din Produsul Intern Brut cerut de Uniunea Europeană. – PROMPT MEDIA; sursa: agerpres.ro

foto:hellenicinsider.com

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.