Acasă Politic Italia: Cod roşu de caniculă în 14 oraşe din Italia

Italia: Cod roşu de caniculă în 14 oraşe din Italia

DISTRIBUIȚI

138440 – 17072015 – Serviciul Naţional de Protecţie Civilă din Italia a instituit cod roşu de caniculă în 14 orașe, pe fondul unui valul de căldură extremă care s-a abătut asupra întregii Peninsule. Pe străzile din Florența temperatura a ajuns chiar la 47 de grade Celsius miercuri, potrivit Radio România Actualităţi.

Oraşele afectate astăzi de temperaturi de aproape 40 de grade Celsius sunt: Bologna, Bolzano, Campobasso, Florența, Frosinone, Genova, Latina, Palermo, Perugia Roma, Torino și Viterbo. Meteorologii italieni avertizează că acest val de căldură va persista timp de zece zile, iar cel mai ”fierbinte” weekend din această vară va fi începând de mâine, când temperaturile de 40 de grade Celsius se vor instala şi în alte oraşe din Italia, între care: Milano, Pescara, Civitavecchia, Rieti, Trieste și Verona.

Medicii recomandă ca cetățenii să-şi ia toate măsurile de precauţie necesare ca să se protejeze de caniculă, îndeosebi să nu iasă din casă în timpul amiezii şi să consume cât mai multă apă.

Ministerul italian al Sănătăţii a publicat recomandări oficiale pentru zilele de caniculă în care sugerează consumul de fructe şi legume proaspete în locul alimentelor ”grele” şi picante şi a face apel la abţinerea de la alcool şi cafea.

La Roma, voluntarii Serviciului de Protecție Civilă distribuie gratuit sticle de apă în două zone frecventate de turiști din capitala italiană: la Vatican și în gara Ostiense, gara din care pleacă trenurile spre litoralul roman. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.