Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Juncker vrea ca Grecia să rămână în zona euro

Bruxelles: Juncker vrea ca Grecia să rămână în zona euro

DISTRIBUIȚI

138153 – 07072015  – Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat marți că își dorește să evite o ieșire a Greciei din zona euro și că „este momentul să se revină la masa negocierilor”, transmite AFP.

            „Îmi doresc să evit un Grexit (o ieșire a Greciei din zona euro — n. r.), sunt împotriva unui Grexit”, a declarat Juncker, în prima sa luare de poziție publică după referendum.

            „Există unii în Uniunea Europeană care, deschis sau fără să o spună, își doresc ca Grecia să iasă din zona euro. Răspunsurile cele mai simple sunt deseori cele mai proaste”, a spus el.

            “Comisia va face tot posibilul pentru ca negocierile să fie reluate, este momentul să revenim la masa negocierilor. Vreau să ne reunim pentru a găsi o soluție”, a insistat el, chiar dacă „nu vom găsi astăzi această soluție”.

            Juncker a dat asigurări că, la summitul convocat pentru ora 16.00 GMT, la Bruxelles, îi va cere premierului grec „o explicație”‘ privind organizarea referendumului de duminică.

            Liderii zonei euro se reunesc marți, la Bruxelles, pentru un summit extraordinar consacrat examinării consecințelor votului exprimat la referendumul de duminică din Grecia, prin care populația elenă a respins ultimele propuneri ale creditorilor internaționali privind un nou acord de asistență financiară. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.