Acasă Presa Locala Jurnal Giurgiuvean La Iepurești un elev ”a reușit” performanța de a obține media...

La Iepurești un elev ”a reușit” performanța de a obține media 1.00 la Evaluarea Națională! Care sunt școlile în care s-au luat cele mai mici note din județ

DISTRIBUIȚI

 La examenul de Evaluare Națională, în județul Giurgiu s-a reușit performanța ca pe lângă cei 8 elevi cu medii de 10 și mai mulți cu medii peste 9.80 să se constate că au fost destui candidați cu mediile  generale cele mai mici din țară, medii cuprinse între 1.00 și 3, 40 !

 Agonie și extaz

Din păcate pentru imaginea învățământului românesc numărul  celor care au demonstrat că  anii petrecuți pe  băncile școlilor  nu au reprezentat nimic  este semnificativ . Dacă ne raportăm doar la elevii care au obținut medii de 3, 40; 3, 30; 3,22; 3,12; 3,00; 2,90;  2,70 și 1,00 , vă putem informa că numărul lor este destul de mare. Notele  foarte mici din acest an sunt îngrijorătoare în condițiile în care dificultatea subiectelor a fost medie.

Școlile  din care provin acești elevi sunt  atât din mediul rural cât și din oraș. Printre școlile din Giurgiu ai căror  elevi au obținut medii de 3.00; 2.60 și 2.00  sunt cei de la Școala nr. 10 din Giurgiu,  Scoala nr. 5, Școala Gimnazială  ”Mihai  Eminescu” și  Școala nr.3.

În mediul rural școlile care s-au ”evidențiat” prin astfel de medii sunt  școlile  din : Malu Spart,  Frătești,  Comana, Gostinu, Bolintin, Prundu  și Iepurești unde s-a obținut chiar  performanța de neegalat de a se  nota cu 1.00 examenul de Evaluare Națională!

În ceea ce îi privește pe copiii minunați care au obținut medii de  9 și 10, ne întrebăm totuși cât este meritul orelor de curs și cât al zecilor de ore de meditații? O întrebare care ar trebui să genereze dezbateri serioase despre starea învățămăntului actual, despre profesionalismul dascălilor și motivația elevilor,  cât și despre gradul de implicare al părinților…

(Marian TARU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.