Acasă Sud-Vest Mehedinti Mehedinți: Angajații RAAN: Dacă nu se vor rezolva plata salariilor și o...

Mehedinți: Angajații RAAN: Dacă nu se vor rezolva plata salariilor și o hotărâre privind funcționalitatea, vom continua cu protestele!

DISTRIBUIȚI

 138298 – 13072015  – Angajații platformelor Romag Termo și cei ai Romag Prod, ambele componente ale Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN), împreună cu cei 700 de angajați ai Minei Husnicioara care furnizează cărbune către RAAN protestează săptămâna aceasta pentru neplata banilor promiși de Guvernul României.

“Salariații nu au primit banii pentru luna mai, unitatea noastră se află într-o situație critică din punct vedere economic, dar și nehotărârea Guvernului privind oprirea sau continuare activității”, a declarat pentru PROMPT MEDIA Florin Rogobete, liderul Sindicatului Romag Prod.

Potrivit liderului de sindicat, până acum au existat numeroase promisiuni și din din partea Ministerului Energiei: “Noi am mai fost la discuții la Ministerul Energiei și am avut promisiuni. Așteptăm să vină în teren un reprezentant al Guvernului pentru că am solicitat acest lucru. Să vină să discute cu noi aici, la Turnu Severin (…) Am avut promisiunea clară că vom funcționa până epuizăm tehnologic hidrogenul sulfurat, adică nu vom opri în avarie și că personalul disponibilizat va fi cuprins în programul de protecție socială, dar conform Ordonanței 36 vor primi venituri de completare 24 de luni”, mai subliniază Florin Rogobete.

În cursul zilei de marți, angajații organizează un marș de protest de la Platformele Romag Prod și Romag Termo până la sediul Instituției Prefectului: “Marți vom face un marș de protest de la unitate până la Prefectura județului Mehedinți. Am făcut solicitări scrise și la prefect și către Guvern și către Ministerul Energiei. Salariații au ajuns într-un moment tensionat pentru că de luni de zile sunt ținuți cu banii în întârziere. Nu s-a hotărât nimic în legătură cu instalațiile, dacă mergem în continuare până în primăvară sau dacă trecem la o oprire în avarie”.

Salariații nu intenționează să se oprească la această săptămână cu protestul în cazul în care nu va fi găsită o soluție: “Dacă în această săptămână nu se vor rezolva plata salariilor și o hotărâre privind funcționalitatea noastră, noi vom continua cu protestele”, anunță liderul de sindicat.

Reamintim că RAAN a intrat în insolvenţă în septembrie 2013 din cauza datoriilor mari către stat şi furnizori. Înainte de intrarea în insolvenţă RAAN avea aproape 2.700 de angajaţi. Numărul acestora este în prezent de circa 2.300.

Compania avea la momentul intrării în insolvenţă datorii de 680 milioane lei, însă în perioada insolvenţei a mai acumulat datorii de alte zeci de milioane de lei. Pe lista creditorilor întocmită de administratorul judiciar al RAAN la momentul declanşării procedurii de insolvenţă se aflau peste 300 societăţi comerciale, dar şi instituţii publice şi administraţii locale şi bănci care au avut relaţii contractuale cu RAAN. – PROMPT MEDIA

foto:portaluldestiri.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.