Acasă Sud-Vest Mehedinti Mehedinţi: Georgică Cornu, trimis în judecată

Mehedinţi: Georgică Cornu, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

 138015 – 01072015  – Procurorii DIICOT Mehedinţi au dispus trimiterea în judecată a omului de afaceri Georgică Cornu, cunoscut ca “regale asfaltului din Banat”, şi a altor persoane pentru constituire de grup infracţional organizat, delapidare în formă continuată şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Cornu este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, „folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, delapidare în formă continuată și spălare de bani, în același dosar fiind deferite justiției alte patru persoane, acuzate de săvârșirea mai multor fapte penale, între care spălare și complicitate la spălare de bani, abuz în serviciu în formă continuată și fals intelectual în formă continuată”.

Procurorii spun că inculpatul Georgică Cornu, în calitate de asociat al SC C&C MH Confort SRL, dar și de administrator al SC Gorno CG SRL a folosit cu rea-credință bunurile societății SC C&C MH Confort SRL într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu, ori pentru a favoriza o altă societate în care avea interese directe sau indirecte (SC Gorno CG SRL) însușindu-și în interesul său trei bunuri imobile în valoare de 8.172.178,31 lei.

De asemenea, Cornu a inițiat și constituit un grup infracțional organizat format din partenerul său de afaceri, Lucian Nicu Caraiman, dar și din persoanele sale de încredere, respectiv inculpații Lazăr Gheorghe Bărbuț și Viorica Maria Cozac, la acesta aderând și Ioan Popescu, inculpat care a sprijinit grupul. Potrivit DIICOT, activitatea infracțională a grupului s-a derulat din august 2012 și până la data de 13 mai 2015.

Procurorii au reținut că, prin hotărârile Adunării Generale a Asociaților (AGA), precum și a contractului de cesiune părți sociale ale SC C&C MH Confort SRL către Lazăr Gheorghe Bărbuț, Georgică Cornu, în calitatea sa de persoană responsabilă cu controlul și supravegherea gestiunii societății, a transferat împreună cu Lucian Nicu Caraiman trei bunuri imobile aparținând firmei ai cărei asociați erau, către o altă societate, respectiv SC Gorno CG SRL, pentru ca în final acestea să fie însușite, în fapt, de către Cornu.

De asemenea, Viorica Maria Cozac, în calitate de asociat și administrator al SC Real RO Project SRL a semnat mai multe înscrisuri sub semnătură privată atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, după care, prin folosirea înscrisurilor respective, a contribuit la falimentul SC Gorno CG SRL.

“Prin încălcarea și îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu, precum și prin fals intelectual, inculpatul Popescu Ioan a stabilit pentru cele patru bunuri imobile o valoare de 8 ori mai mică decât valoarea contabilă, adică de 1.491.450 lei. (…) Astfel, în urma acțiunii de subevaluare a bunurilor imobile aflate în patrimoniul SC C&C MH Confort SRL, valoarea acestora a fost diminuată de 8,04 ori față de valoarea lor contabilă. Prejudiciul creat prin săvârșirea infracțiunii de delapidare este de 8.172.178,31 lei, reprezentând valoarea înregistrată în contabilitate a celor trei bunuri imobile scoase din patrimoniul SC C&C MH Confort SRL la data de 31.07.2012.”, se menționează în comunicat.

Bunurile imobile ce au făcut obiectul infracțiunii de delapidare, sunt deținute și folosite în fapt de către Georgică Cornu, acesta cunoscând că ele provin din săvârșirea infracțiunilor de delapidare și folosirea, cu rea-credință, a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea.

Procurorii au dispus măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Mehedinți. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.