Acasă Sud-Vest Mehedinti Mehedinţi: Percheziţii la suspecţi de evaziune şi spălare de bani: Prejudicu de...

Mehedinţi: Percheziţii la suspecţi de evaziune şi spălare de bani: Prejudicu de 3 milioane euro

DISTRIBUIȚI

138412 – 17072015  –  Poliţiştii din Mehedinți, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), efectuează vineri dimineaţa cinci percheziţii în judeţele Mehedinţi şi Arad, la persoane bănuite că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 3.000.000 de euro prin evaziune fiscală şi spălare de bani şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea.

            De asemenea, poliţiştii pun în aplicare patru mandate de aducere, emise pe numele acestor persoane, potrivit unui comunicat al IGPR.

            Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011-2013, cele patru persoane, având calitatea de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) ai patru societăţi comerciale, ar fi pus la punct un circuit infracţional evazionist, bazat pe un sistem financiar – bancar fraudulos, în care sunt angrenate societăţile controlate de ei în mod direct sau prin persoane interpuse. Cele patru persoane suspecte ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor controlate mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi componente auto etc), în valoare totală de 24.000.000 de lei,  pentru care ar fi dedus ilegal taxa pe valoare adăugată şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

            Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume, prin efectuarea mai multor operaţiuni/tranzacţii financiare, constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de „rularea” acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor.

            Prin această metodă, ar fi fost disimulată adevărata natură a provenienţei şi circulaţiei banilor, cunoscând că provin din săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală.

            Prin aceste operaţiuni fictive, ar fi prejudiciat bugetul general consolidat al statului cu aproximativ 3.000.000 de euro (12.900.000 de lei), se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.