Acasă Politic Prahova: Nou dosar pe numele lui Sebastian Ghiţă

Prahova: Nou dosar pe numele lui Sebastian Ghiţă

DISTRIBUIȚI

138146 – 07072015  – Deputatul Sebastian Ghiță și fostul primar al municipiului Ploiești, Iulian Băsescu, sunt urmăriți penal într-un nou dosar deschis de DNA Ploiești.

Potrivit parchetului, Iulian Băsescu, în calitate de primar al Ploieștiului, a acordat în 2013, din fonduri publice, 1.500.000 lei Asociației Basket Club Asesoft Ploiești, demers pentru care Sebastian Ghiță l-a recompensat, prin intermediul unei firme, cu o casă de locuit.

Finanțarea a avut loc în contextul unei selecții de proiecte privind programul ”Promovarea sportului de performanță”, organizată, în baza legii privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, de Clubul Sportiv Municipal Ploiești (instituție aflată sub autoritatea Consiliului Local Ploiești).

Pentru alocarea sumei respective de bani, Iulian Bădescu a pretins și primit de la parlamentar o casă în Ploiești, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care primarul a suportat personal doar 124.000 lei.

            Pentru a masca modul de dobândire, imobilul respectiv a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare cumpărare, încheiată în august 2013, între două firme controlate de cei doi suspecți.

            În perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, Sebastian Ghiță  a disimulat adevărata natură a provenienței a imobilului, prin efectuarea unor plăți (reprezentând cesionarea fictivă a unei mărci înregistrate la OSIM) din contul unei firme controlate de acesta, către o societate administrată în fapt de Iulian Bădescu.

            Ulterior, banii au fost transferați de primar către o altă firmă de Sebastian Ghiță, justificându-se astfel plata imobilului dat cu titlu de mită. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.