Acasă Externe Spania: Preşedintele Iohannis despre situaţia dublei cetăţenii pentru românii din Spania: “Sunt...

Spania: Preşedintele Iohannis despre situaţia dublei cetăţenii pentru românii din Spania: “Sunt optimist!”

DISTRIBUIȚI

 iohannis - regele felipe138301 – 13072015  – Presedintele Klaus Iohanis si premierul spaniol Mariano Rajoy au fost intrebati luni, la Madrid, in timpul conferintei comune de dupa intalnirea pe care au avut-o, daca s-a discutat situatia dublei cetatenii, avand in vedere ca sunt foarte multi romani care isi doresc sa aiba cetatenia spaniola sau romani care au plecat pe vremea comunismului si au pierdut cetatenia romana si acum incearca sa o obtina. Spania permite dubla cetatenie doar pentru anumite tari, Romania nefiind printre ele, iar romanii care vor sa obtina cetatenia spaniola trebuie sa renunte la cea romana.

            „E una din temele importante pentru multi romani, am abordat-o. Nu exista o solutie foarte simpla, legea spaniola clarifica foarte clar chestiunea dublei cetatenii, cand poate fi acordata, cand nu poate fi acordata. Chestiunea nu e foarte simpla, dar am gasit deschidere si sunt optimist”, a asigurat seful statului.

            In ce priveste pozitia presedintelui guvernului spaniol, acesta a spus ca se va incerca o solutie, insa spaniolii considera ca, fiind membri ai Uniunii Europene, cu totii avem o cetatenie comuna, europeana.

            „Cred ca Iohannis a spus ce era de spus, ne-am pus aceasta problema. Noi suntem integrati in UE, exista aceasta cetatenie europeana care ne inglobeaza pe noi toti. Suntem deschisi sa colaboram pe acest subiect”, a spus si seful, guvernului de la Madrid.

            Iohannis i-a multumit lui Rajoy pentru faptul ca, desi a participat la summit-ul de la Bruxelles pe situatia Greciei care a avut o durata record de peste 17 ore, a venit apoi direct la intalnire.

            Presedintele Klaus Iohannis se afla pana marti intr-o vizita oficiala la Madrid, la invitatia regelui Felipe al VI-lea. Seful statului roman a fost primit luni dimineata la Palatul Zarzuela, resedinta oficialaa regelui Felipe al VI-lea.

            Presedintele, impreuna cu sotia sa, vor participa la dejunul oferit de regele Felipe al VI-lea si regina Letizia. La acest dejun oficial vor participa si presedintele guvernului spaniol, Mariano Rajoy, presedintii Camerei Deputatilor, Senatului, Tribunalului Suprem si Tribunalului Constitutional, personalitati din mediile politic, economic, academic, cultural, reprezentanti ai comunitatii romane din Spania.

            Luni seara, seful statului se va intalni si cu comunitatea de romani din Spania, iar marti va fi primit de presedintele Senatului spaniol, Pio Garcia-Escudero. – PROMPT MEDIA

foto:presidency.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.