Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Tatăl şi fiul, trimişi în judecată pentru evaziune cu materiale feroase

Tatăl şi fiul, trimişi în judecată pentru evaziune cu materiale feroase

DISTRIBUIȚI

138808 – 31072015 –  Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Bogdan Stănescu şi a lui Marian Stănescu sub acuzaţia de evaziune fiscală.

            Potrivit unui comunicat al PÎCCJ, Marian Stănescu, în calitate de administrator al S.C. F.S. S.R.L. şi Bogdan Stănescu (fiul celui dintâi) au derulat, în perioada 2011 – 2013, operaţiuni comerciale cu materiale feroase, ascunzând sursa impozabilă şi înregistrând în evidenţa contabilă operaţiuni comerciale fictive, modalitate prin care s-au sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, cauzând în acest mod un prejudiciu în valoare de 8.124.884,74 lei (reprezentând echivalentul a aproximativ 2 milioane de euro).

            Procurorii nu au avut cum să aplice sechestru asigurator, întrucât nu au fost identificate bunuri mobile şi imobile care să aparţină celor doi şi care să fie libere de sarcini (asupra bunurilor deţinute de Bogdan Stănescu Bogdan a fost aplicat sechestru asigurător, fiind, de asemenea, înfiinţate popriri asupra disponibilităţilor băneşti ale acestuia, ca urmare a unei hotărâri a Tribunalului Constanţa), precizează PÎCCJ.

            Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bucureşti. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.