Acasă Sud-Est Tulcea Tulcea: Doar România şi Bulgaria raportează date privind factorii de mediu la...

Tulcea: Doar România şi Bulgaria raportează date privind factorii de mediu la Marea Neagră

DISTRIBUIȚI

 138339 – 14072015 – Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor (MMAP) a organizat marţi cea de a doua zi a Conferinței Naționale de lansare a Raportului European privind Starea Mediului (SOER) 2015 în România. În marja evenimentului a fost organizată, la Tulcea, o masă rotundă pe tema politicilor de mediu în zona Mării Negre și a Deltei Dunării, din perspectiva SOER 2015.

            Cu acest prilej, au avut loc dezbateri cu privire la Strategia Mării Negre, Raportul de Starea Mediului în zona maritimă și de coastă a României, rolul cercetării maritime pentru implementarea unei dezvoltări durabile în Marea Neagră, precum și la strategia de conservare pe termen lung a habitatelor naturale unice din România, potrivit unui comunicat al MMAP.

            Prezent la reuniune, Hans Bruyninckx, directorul executiv al Agenției Europene de Mediu, s-a arătat interesat de datele statistice față de starea factorilor de mediu în ceea ce privește Marea Neagră, zonă pentru care, în prezent, numai România și Bulgaria furnizează date. El a subliniat că trebuie făcute eforturi susținute, atât la nivel politic, cât și la nivel de experți, pentru ca toate țările riverane Mării Negre să realizeze monitorizarea factorilor de mediu și să pună la dispoziția celorlalte state datele obținute, printr-un sistem de raportare unic, astfel încât să existe o viziune integrată asupra situației din zonă.

            De asemenea, în cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte legate de proiecte viitoare, obiective și rezultate urmărite pentru conservarea biodiversității și ecosistemelor din Delta Dunării.

            La eveniment au participat Iulian Jugan – secretar de stat pentru Ape (MMAP), Toma Petcu – președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), Doina Catrinoiu, vice-președintele ANPM, guvernatorul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, Lucian Eduard Simion (ARBDD), precum și specialiști din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării și ai Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare Marină ”Grigore Antipa”, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.