Acasă Externe Ucraina refuză gazele din Rusia

Ucraina refuză gazele din Rusia

DISTRIBUIȚI

138001 – 01072015  – Ucraina a suspendat achizitiile de gaze naturale rusesti, in urma esecului negocierilor privind mentinerea aprovizionarii in urmatoarele trei pana a sase luni.

Compania ucraineana de stat Naftogaz a anuntat ca va continua sa asigure transportul gazelor naturale rusesti catre alti clienti europeni ai Moscovei, porivit BBC News.

Este vorba despre a doua intrerupere in mai putin de un an a aprovizionarii cu gaze naturale rusesti catre Ucraina.

Ministrul rus al Energiei, Aleksandr Novak, a catalogat decizia ca fiind „nefericita”.

Moscova a crescut pretul extrem de mult dupa indepartarea de la putere, in februarie 2014, a fostului presedinte ucrainean Viktor Ianukovici, sustinut de catre Kremlin.

Moscova a sistat livrarile de gaze in iunie 2014, cand a escaladat conflictul intre Guvernul de la Kiev si rebelii prorusi din estul Ucrainei.

De atunci, Uniunea Europeana (UE), care a mediat in negocierea pretului gazelor naturale, la Viena, a incheiat o serie de acorduri temporare, prelungite trimsestrial.

„Avand in vedere ca acordul aditional dintre Naftogaz si Gazprom expira la 30 iunie si ca nu s-a convenit asupra termenilor noilor livrari de gaze naturale rusesti catre Ucraina la negocierile trilaterale de azi (marti) de la Viena, Naftogaz suspenda achizitiile de la compania ruseasca”, a anuntat Naftogaz intr-un comunicat.

Ucraina, care consuma aproximativ 50 de miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an, produce aproximativ 20 de miliarde de metri cubi si importa restul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.