Acasă Externe Agenda Europeana UE îngheaţă finanţarea pentru Rep. Moldova

UE îngheaţă finanţarea pentru Rep. Moldova

DISTRIBUIȚI

 138165 – 07072015  – Uniunea Europeana (UE) a decis sa inghete finantarea pentru Republica Moldova pana la formarea unui nou guvern, capabil sa negocieze un acord de finantare cu Fondul Monetar International si sa solutioneze criza din sectorul bancar, a anuntat luni seful delegatiei UE la Chisinau, Pirkka Tapiola.

            „Decizia noastra in acest moment este de a ingheta sprijinul bugetar. Uniunea Europeana isi doreste sa vada formata, cat mai curand, o coalitie de guvernare, iar noul guvern sa contacteze imediat Fondul Monetar International pentru a solicita un nou acord de finantare. In acest moment, asa cum se stie deja, tinem cont de doua aspecte: criza bancara si stabilitatea macrofinanciara” a republicii, a mentionat Pirkka Tapiola, citat de Jurnal.md.

            Potrivit ministrului interimar al Finantelor, Anatol Arapu, Uniunea Europeana prevazuse pentru acest an o finantare de 40,7 milioane de euro pentru Republica Moldova. Banii urmau sa fie alocati sub forma de sprijin financiar in mai multe domenii, inclusiv pentru reformarea justitiei.

            Decizia UE de a-si suspenda finantarea pentru Republica Moldova intervine la aproape o luna dupa ce Banca Mondiala a anuntat ca opreste finantarea pentru guvernul de la Chisinau. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.