Acasă Sud Arges Argeș: Fost director Hidrocentrale Curtea de Arges, trimis în judecată

Argeș: Fost director Hidrocentrale Curtea de Arges, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

hidroserv-curtea-de-arges– 139018 – 11082015 – Florian Oprea, fost director în cadrul Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție. Alături de Oprea, în același dosar au mai fost trimiși în judecată și alți foști angajați ai Hidroelectrica – inginerul Ștefan Vulparu, Nicolae Arman, fost director  tehnic la filiala Curtea de Argeș a Hidroserv, Vasile Oae, fostul șef al laboratorului Metrologie al Hidroserv Curtea de Argeș S.A, Emil Vasile Stăticescu, fost șef serviciu comercial la Filiala pentru Reparații și Servicii Hidroserv Curtea de Argeș.

Procurorii arată în rechizitoriu că în 2011, Florian Oprea, a acceptat promisiunea și a primit 164.505,99 de lei de la Ștefan Vulparu, fost inginer la Serviciul Tehnic al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș, dar și asociat într-o firmă, pentru acordarea a două contracte pentru implementarea unor sisteme software de monitorizare și diagnosticare la Centrala Hidroelectrică Noapteș.

”Astfel, în perioada martie – iulie 2011, inculpații Oprea Octavian Florian, în calitate de director adjunct (tehnic) al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș și Arman Vasile, în calitate de director tehnic al S.C. Filiala pentru Reparații și Servicii Hidroserv Curtea de Argeș S.A., beneficiind de ajutorul inculpaților Vulparu Ștefan și Stoian Florin Nicolae, și-au îndeplinit în mod necorespunzător atribuțiile de serviciu, în sensul că au aprobat și au admis la plată, în mod nelegal, cele două contracte sus menționate, în valoare de 637.088,13 lei.

Totodată, cu referire la cele două contracte încheiate, inculpații Oprea Octavian Florian și Arman Nicolae, în calitate de reprezentanți ai beneficiarului, Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș, respectiv S.C. Filiala pentru Reparații și Servicii Hidroserv Curtea de Argeș S.A., au semnat un proces verbal de punere în funcțiune, în care erau menționate aspecte necorespunzătoare adevărului”, se arată în rechizitorriul procurorilor.

Procedura s-a derulat cu încălcarea dispozițiilor legale și a procedurilor interne, în condițiile în care lucrările nu au fost realizate, nu au existat situații de lucrări, mai mult sistemele respective sunt nefuncționale și nu au fost livrate componentele software necesare.

Oprea și Arman au fost sprijiniți de Vasile Oae și Emil Vasile Stăticescuși ei foști angajați ai filialei Hidroserv Curtea de Argeș S.A.

Suma primită ca mită de Octavian Oprea a fost mascată prin cumpărarea unui autoturism pe numele mamei lui Oprea, la rândul ei trimisă în judecată,

În același context, în perioada 03 iunie 2011 – 09 septembrie 2011, Florin Stoian, reprezentant al întreprinderii individuale cu același nume, la cererea lui Ștefan Vulparu, a emis și înregistrat în evidența contabilă a firmei, opt facturi privind contravaloarea unor pretinse lucrări executate pentru firma la care era asociat împreună cu Vulparu (beneficiară a celor două contracte), în condițiile în care acele lucrări nu au fost realizate.

Procurorii susțin că facturile nu exprimau operațiuni economice reale, fiind realizate doar scriptic în scopul de a constitui suport pentru decontarea unor lucrări de către firma respectivă și pentru pretinsa justificare a unor transferuri bancare.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.