Acasă Externe Austria: În camionul abandonat în Austria au fost găsiţi 71 de migranţi...

Austria: În camionul abandonat în Austria au fost găsiţi 71 de migranţi morţi

DISTRIBUIȚI

139435 – 28082015 –  În camionul abandonat pe marginea unei autostrăzi din Austria au fost găsite 71 de cadavre, scrie Euractiv.ro. Estimările inițiale de joi, când a fost descoperit camionul, indicau până la 50 de morți.

            Purtătorul de cuvânt al poliției din Burgenland a anunțat că trei traficanți au fost reținuți, vineri, în Ungaria.

            Deocamdată nu există informații în legătură cu identitatea, vârsta sau țările de origine ale refugiaților. Presa relatează că printre victime nu s-ar afla copii.

            Polițiile austriacă și ungară au deschis o anchetă comună în legătură cu această tragedie.

            Die Krone relatează că șapte traficanți au fost prinși, vineri dimineață, în Ungaria. Publicația precizează că în acest incident ar fi implicate și persoane din România. MAE a anunțat, joi, că nu există informații că vreun cetățean român ar fi implicat.

            Un polițist a povestit pentru ”Kurier” că oamenii au încercat să scape, dar camionul frigoric fusese foarte bine închis.

            ”Suntem bulversați de aceste vești teribile, potrivit cărora circa 50 de persoane și-au pierdut în timp ce veneau pentru a găsi siguranță”, a declarat, joi, cancelarul german, Angela Merkel, în timpul unui summit privind Balcanii de Vest, care a avut loc la Viena.

            Ea a spus că incidentul reprezintă ”un avertisment pentru Europa pentru a trece la treabă și pentru a rezolva problema” refugiaților. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.