Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Alina Bica rămâne sub control judiciar

Bucureşti: Alina Bica rămâne sub control judiciar

DISTRIBUIȚI

139230 – 20082015 – Fosta șefă a DIICOT Alina Bica rămâne sub control judiciar, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) i-a respins joi cererea de revocare a măsurii formulate în ambele dosare în care a fost trimisă în judecată pentru fapte de corupție. Tot sub control judiciar rămâne și Alin Cocoș inculpat într-una din aceste cauze. Decizia Instanței Supreme este definitivă, potrivit Stiri.tvr.ro.

            Alina Bica a fost trimisă în judecată de DNA în două dosare pentru fapte de corupție cunoscute ca „Bica 1” și „Bica 2”. Cele două cauze privind faptele referitoare la ANRP au fost conexate și s-a format un nou dosar, prin disjungere, în care să fie judecați Alina Bica și Adriean Videanu, pentru infracțiuni care nu au legătură cu retrocedarea terenurilor.

            Dosarul „Bica 1” a fost trimis în instanță în luna decembrie 2014, Alina Bica fiind acuzată de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentant al Ministerului Justiției în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.

            Au fost deferite Justiției pentru aceeași faptă și alte persoane care erau în componența comisiei: Crinuța Dumitrean, președinte ANRP, Dragoș Bogdan și Lăcrămioara Alexandru, toți în stare de arest preventiv, Sergiu Diacomatu, vicepreședinte ANRP, Cătălin Teodorescu, actualmente deputat, Oana Vasilescu, jurist, șef birou în Ministerul Justiției, toți sub control judiciar, și Remus Baciu, condamnat definitiv la 5 ani pentru corupție în altă cauză.

            De asemenea, au fost deferiți Justiției evaluatorul Emil Nuțiu, în stare de arest preventiv, și omul de afaceri Stelian Gheorghe, sub control judiciar, ambii pentru complicitate.

            Dosarul „Bica 2” a fost trimis de DNA în instanță pe data de 26 februarie, Adriean Videanu fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stând în arest preventiv în perioada 31 ianuarie — 6 februarie.

            În acest dosar, Dorin Cocoș este acuzat de trafic de influență (două fapte) și dare de mită, iar fiul acestuia, Alin Cocoș, de complicitate la trafic de influență și complicitate la dare de mită. Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru luare de mită (două fapte), abuz în serviciu (două fapte) și favorizarea făptuitorului (două fapte), iar Ionuț Florentin Mihăilescu este acuzat de complicitate la luare de mită.

            Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica a primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuț Mihăilescu și în cote părți egale cu acesta, un teren în suprafață de 4.425 metri pătrați în Snagov, județul Ilfov.

            Procurorii susțin că primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica a dispus-o la 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat și de reprezentant al Ministerului Justiției în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală.

            Alina Bica deţine din 2005, împreună cu soţul său, un teren agricol în comuna Clinceni, cu o suprafaţă de 1.600 de metri pătraţi, iar din 2010 – un apartament în Bucureşti, cu o suprafaţă de 53 de metri pătraţi, potrivit declaraţiei de avere depuse în luna iunie 2014. Ambele au fost obţinute prin contract de vânzare-cumpărare.

            În 2012, Bica a cumpărat un autoturism marca Audi, fabricat în 2010.  Fostul  procurorul-şef al DIICOT deţine bijuterii de damă de 9.000 de euro, ultima bijuterie fiind achiziţionată chiar în 2014. În declaraţia depusă în 2013, valoarea bijuteriilor deţinute era evaluată la 5.200 de euro.

            Familia Bica nu deţine, potrivit ultimei declaraţii de avere, conturi, depozite bancare, fonduri de investiţii, plasamente, investiţii directe sau împrumuturi acordare a căror valoare de piaţă însumată să depăşească 5.000 de euro. – PROMPT MEDIA

foto:evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.