Acasă Economie Bucureşti: Ana Birchall: Ministrul Finanţelor lucrează la o refundamentare a Codului Fiscal

Bucureşti: Ana Birchall: Ministrul Finanţelor lucrează la o refundamentare a Codului Fiscal

DISTRIBUIȚI

Ana Birchall– 138963 – 07082015 – Ministrul Eugen Teodorovici şi echipa sa de la Ministerul de Finanţe vor prezenta o refundamentare a Codului Fiscal, a declarat, la RFI Romania, deputatul social-democrat Ana Birchall, membru al Comisiei de Buget-Finanţe.

          Ana Birchall a salutat invitaţia UNPR la consultări pe tema Codului Fiscal: „PSD prin vocea preşedintelui interimar, domnul Dragnea, salută iniţiativa venită din partea UNPR, venită din partea domnului vicepremier Oprea şi confirmă participarea la aceste întâlniri cu scop tehnic a domnului ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici”.

          Deputatul PSD a criticat repoziţionarea liberalilor pe tema Codului Fiscal: „Personal, îmi este greu ca şi membru al Comisiei de Buget-Finanţe să înţeleg de ce liberalii au votat, articol cu articol, şi în comisie şi în plenul Camerei şi la o lună de zile s-au răzgândit”.

          Ana Birchall şi-ar dori ca disputele politice pe tema Codului Fiscal să înceteze: „Nu văd motivul pentru care acest Cod Fiscal atât de important, alături de alte teme, dar vorbim punctual de Codul Fiscal, să fie acum un câmp de bătălie politică, demagogică între diverse persoane sau formaţiuni politice. Cred că trebuie să ieşim din această logică”.

          Întrebată dacă nu o deranjează că invitaţia UNPR vine când Victor Ponta şi Liviu Dragnea sunt în vacanţă, lucru care lasă impresia că nu există o comunicare în coaliţie, Ana Birchall a spus: „Nu este nici un conflict în coaliţie, nu a existat aşa ceva şi este foarte bine că se fac paşi importanţi pentru a găsi o cale de dialog, o cale de a rezolva acest impas în care suntem acum”.

          Ana Birchall a precizat că „domnul Teodorovici în acest moment împreună cu echipa domniei sale lucrează la o refundamentare a Codului Fiscal, pornind de la cererile şi ale preşedintelui Iohannis şi ale altor organizaţii sau instituţii care s-au pronunţat în spaţiul public, va prezenta această refundamentare a Codului Fiscal şi eu sunt convinsă şi noi, PSD-ul, facem apel la toată clasa politică, în primul rând acum, în această perioadă, să participe la acest dialog”.

          „Eu cred că nu este un consum prea mare de energie ca toată lumea să se aşeze acum la masă, în primul rând tehnic, să se refundamenteze, să se prezinte această refundamentare a Codului Fiscal de către domnul ministru Teodorovici, împreună cu echipa domniei sale şi după aceea să fie până la începutul sesiunii parlamentare o întâlnire între liderii politici (…), astfel încât să putem să avem exact calendarul acţiunilor parlamentare, ca la sfârşitul acestor acţiuni parlamentare să avem un Cod Fiscal votat şi sperăm noi, promulgat, să intre în vigoare din ianuarie 2016, să permită mediului de afaceri românesc să se poată dezvolta”, a spus deputatul PSD.

          În opinia sa, „domnul Teodorovici şi echipa sa sunt datori să explice tehnic fundamentarea măsurilor prevăzute în acest moment în Codul Fiscal. Nu vreau să spun nici ce se va adăuga, nici ce se va scoate, dacă se va adăuga, dacă se va scoate ceva”.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.