Acasă Social Bucureşti: Anchete la mai multe inspectorate școlare

Bucureşti: Anchete la mai multe inspectorate școlare

DISTRIBUIȚI

 Conferinţa pentru Educaţie a Băncii Mondiale la Bucureşti – 139083 – 13082016 – Cererile de transfer după repartizarea computerizată a absolvenșilor clasei a VIII-a în licee vor fi reanalizate de Ministerul Educației, după ce în mai multe județe au apărut suspiciuni că mai mulți elevi au fost transferați ilegal între unitățile de învățământ.

          Corpul de Control al ministrului verifică deja la Suceava, sutele de cereri depuse de părinți pentru transferarea copiilor lor către alte liceea, chiar dacă media nu le permitea acest lucru. În judeţul Suceava s-au înregistrat 523 astfel de cereri de transfer.

          Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că situația reverificării acestor cereri se datorează unor soluționări favorabile, mai ales în județul Suceava unde 326 de cereri au fost aprobate, dintr-un total de peste 500.

          Cîmpeanu a subliniat că o parte dintre acestea au o bază legală, iar motivările acestor cereri sunt fie media superioară ultimei medii de intrare a profilului respectiv, din liceul ales, situații medicale speciale, gemeni, tripleți. „Dacă există documente pentru acestea, transferul a fost făcut legal”, a spus ministrul.

          „Un număr mare de astfel de cereri soluționate favorabil a fost și în județele Prahova, Bihor, Brăila”, a spus Cîmpeanu care a precizat că reprezentanții Corpului de Control vor merge luni pentru a verifica, iar un raport ar urma să apară joi.

          Pe de altă parte, luni este așteptat și raportul cu privire la situația similară din Suceva.

„Acele aprobări vor fi anulate, iar cei care le-au dat în afara mediului legal vor suporta consecințele”, a subliniat Cîmpeanu.

Ministrul a mai precizat că, de la începutul anului, există un system informatics care permite ministerului să urmărească activitatea inspectoratelor școlare. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.