Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Decoraţie prezidenţială şi funeralii militare pentru poliţistul care s-a sacrificat în...

Bucureşti: Decoraţie prezidenţială şi funeralii militare pentru poliţistul care s-a sacrificat în misiune

DISTRIBUIȚI

139262 – 21082015 –  Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a înaintat vineri preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de acordare a Ordinului Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, subinspectorului post-mortem Ionescu Gheorghe, pentru fapte de eroism şi sacrificarea vieţii în misiune, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Intene (MAI).

            MAI va organiza funeraliile militare pentru poliţistul erou, duminică, la Cimitirul militar Ghencea III, se mai arată în comunicat.

            Poliţistul de la Brigada Rutieră, care era internat în stare gravă la Spitalul Floreasca, de trei săptămâni, după ce a fost lovit cu maşina de un om de afaceri turc, a murit în noaptea de joi spre vineri.

            Joi, Gabriel Oprea şi Raed Arafat anunţaseră că starea poliţistului este în continuare gravă şi este posibil un transfer la o clinică din străinătate.

            Potrivit medicilor, poliţistul a suferit politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple şi edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale şi fractură sternală, contuzie pulmonară stângă şi hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică şi multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subţire, contuzie renală stângă şi hematom retroperitoneal minim. El a suferit multiple intervenţii chirurgicale, fiindu-i montat şi un senzor de monitorizare a presiunii intracraniene.

            Accidentul s-a produs în 2 august, în jurul orei 3.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

            Accidentul a fost provocat de omul de afaceri turc Abdullah Atas, căruia poliţistul i-a făcut semn să oprească. Acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la Rutieră a accelerat şi l-a lovit. Poliţistul a fost târât pe capotă pe o distanţă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri. Poliţiştii au stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie şi mergea cu o viteză de 180 – 200 de kilometri la oră.

            Omul de afaceri Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul Bucureşti.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.