Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Evaziune: Pus sub control judiciar pentru un prejudicu de 110.000 lei

Bucureşti: Evaziune: Pus sub control judiciar pentru un prejudicu de 110.000 lei

DISTRIBUIȚI

139434 – 28082015 –  Poliţiştii din Bucureşti au efectuat şase percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 110.000 de lei prin evaziune fiscală.

            La data de 27 august a.c., poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au efectuat şase percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală.

            Percheziţiile au fost efectuate la sediul şi la punctele de lucru ale societăţii comerciale vizate,  precum şi la domiciliul persoanei bănuite de comiterea infracţiunii, cetăţean de naţionalitate străină.

            Din verificările efectuate a reieşit că, începând cu anul 2013 până în prezent, administratorul societăţii comerciale, cu obiect de activitate alimentaţia publică şi comerţ cu produse de panificaţie şi patiserie, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fictive, derulând tranzacţii artificiale, cu scopul de a evita impozitarea şi de a obţine avantaje fiscale.

            De asemenea, verificările efectuate la punctele de lucru ale firmei au evidenţiat că veniturile provenite din vânzări nu ar fi fost înregistrate în totalitate, fiind emise bonuri fiscale doar pentru o parte din mărfurile comercializate.

            Prejudiciul estimat este de peste 110.000 de lei.

            În urma percheziţiilor, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au ridicat documente contabile, comerciale şi fiscale, precum şi documente de proprietate ale unor bunuri care vor face obiectul măsurilor asiguratorii.

            Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispunând luarea măsurii controlului judiciar faţă de administratorul societăţiicomerciale, se precizează într-un comunicat al DGPMB. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.