Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Fermierii mari mai au de aşteptat despăgubirile pentru secetă

Bucureşti: Fermierii mari mai au de aşteptat despăgubirile pentru secetă

DISTRIBUIȚI

139161 – 18082015 – Fermierii mari mai au de asteptat, sprijinul pentru culturile agricole distruse de seceta va ajunge la ei in 2016, a anuntat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, relatează Agrari.ro.

            Potrivit acestuia, fermierii mici vor primi acest sprijn mult mai devreme, pana la finalul acestui an.

            “Pentru fermierii mici și care au avut pierderi mai mari de 30% din suprafața cultivată vom interveni cu un ajutor de la buget de stat sub forma unei scheme de minimis. Aceasta va fi legiferată printr-o Hotărâre de Guvern, cel mai probabil în luna septembrie, urmând ca la prima rectificare bugetară în funcție de resursele pe care le primim să și acordăm aceste despăgubiri în 2015”, a declarat ministrul Agriculturii.

            Pentru ca suprafetele calamitate sunt mult mai mari, in cazult marilor fermieri, valoare despagubirilor fiind mult mai mare, Ministerul Agriculturii trebuie sa notifice Comisia Europeana in legastura cu suprafetele agricole calamitate si valoarea pagubelor produse.

            ”In cazul marilor fermieri procedura este mai greoaie, intrucat  trebuie notificata  Comisia Europeană după ce vom încheia statistica la care lucrăm cu acele comisii. Estimăm că răspunsul Comisiei va veni în câteva luni de zile și imediat vom acorda, cel mai probabil la începutul lui 2016”, a precizat ministrul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.