Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Înalta Curte a respins cererile lui Sebastian Ghiţă şi ale celor...

Bucureşti: Înalta Curte a respins cererile lui Sebastian Ghiţă şi ale celor doi Cosma

DISTRIBUIȚI

139245 – 21082015 –  Deputatii Sebastian Ghita si Vlad Cosma si presedintele CJ Prahova Mircea Cosma raman sub control judiciar dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie le-a respinse joi contestatiile fata de prelungirea masurii in dosarul „Hertanu”.

            Sebastian Ghita, Vlad Cosma, Mircea Cosma, si Iulian Hertanu – cumnatului premierului Victor Ponta – sunt urmariti penal sub control judiciar in dosarul de deturnare de fonduri europene in cadrul lucrarilor de extindere a canalizarii din orasul prahovean Comarnic.

            Ghita este acuzat ca a facut demersuri (interventii pentru numirea in functii a unor persoane, obtinerea de informatii confidentiale) la nivelul unor functionari ai SC Hidro Prahova SA si a exercitat interventii asupra directorului general al acestui agent economic pentru a determina atribuirea nelegala a contractului catre asocierea Grossman – Euro Construct.

            In acest dosar, Sebastian Ghita este urmarit penal pentru sprijinire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta, complicitate la schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, spalare de bani, in forma continuata, evaziune fiscala, in forma continuata, coruperea alegatorilor si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, in forma continuata.

            De asemenea, Mircea si Vlad Cosma sunt acuzati ca au sprijinit acest grup infractional organizat prin interventii la nivelul unor functionari din cadrul Hidro Prahova, inclusiv la nivelul conducerii acestei societati. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.