Acasă Uncategorized Bucureşti: Ministrul Agriculturii: Producţia de grâu e “uşor mai bună”

Bucureşti: Ministrul Agriculturii: Producţia de grâu e “uşor mai bună”

DISTRIBUIȚI

 139139 – 17082015 –  Culturile insamantate in toamna anului trecut pentru care s-a incheiat campania de recoltat nu au avut pierderi foarte mari din cauza secetei, a declarat, luni, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, adaugand ca productia totala de grau este chiar „usor mai buna” decat in 2014, informeaza Hotnews.ro.

            „Pentru ca s-a incheiat campania de recoltat la culturile insamantate in toamna lui 2014 vreau sa va anunt ca, din fericire, acestea nu au avut pierderi foarte mari. Din contra, la cultura graului, rezultatele sunt usor mai bune decat anul trecut. Cantitatea totala de grau recoltata, conform datelor pe care le avem pana in prezent din teritoriu, este de 7,5 milioane de tone, comparativ cu 7,4 milioane de tone in anul 2014”, a subliniat ministrul.

            Potrivit sursei citate, productia medie la hectar obtinuta la orz a fost de 4,03 tone, in timp ce in 2014 a fost de numai 3,8 tone, iar cantitatea totala recoltata ajuns la 1,051 milioane de tone.

            Pe de alta parte, ministrul Agriculturii a precizat ca rapita a avut de suferit in 2015, dar nu dramatic, productia medie fiind de 2,36 tone la hectar. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.