Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Monica Macovei: „Zgonea, nu-i mai păcăli pe români!”

Bucureşti: Monica Macovei: „Zgonea, nu-i mai păcăli pe români!”

DISTRIBUIȚI

 139266 – 21082015 –  Europarlamentarul Monica Macovei îl acuză pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, că îi păcăleşte pe români semnând petiţii pentru intrarea României în Schengen, în timp ce, ca şef al deputaţilor, face tot posibilul să modifice legile astfel încât politicienii corupţi să scape de răspunderea în justiţie.

            „Zgonea, nu mai păcăli românii! Nu este suficient să semnezi petiții pentru intrarea în Schengen, trebuie să le ceri deputaților PSD să respingă cele 25 de proiecte de modificare a Codului penal și de procedură penală”, a spus Monica Macovei la începutul unei declaraţii politice.

            „Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, poate face ceva concret pentru a sprijini intrarea României în Schengen, pentru că are puterea să decidă și să le ceară membrilor PSD să respingă proiectele de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală. Zgonea alege însă calea populistă a semnării unei petiții pentru intrarea Românei în Schengen, ca și cum nu ar avea o funcție politică decizională în stat. Este evident că, din cauza lui Ponta și a „grupului infracțional organizat” PSD, discuțiile despre intrarea României în Schengen au fost amânate pentru o dată necunoscută. Statele membre se uită, atunci când iau o decizie, la voința politică de a combate corupția. Or, acțiunile și declarațiile majorității parlamentare și ale Guvernului condus de inculpatul Ponta arată lipsa acestei voințe politice de a combate corupția. Camera Deputaților, condusă de Valeriu Zgonea, este cea care a refuzat, prin votul majorității parlamentare, ridicarea imunității parlamentare a lui Ponta și a prietenilor lui politici. Asta înseamnă lipsa voinței politice de a combate corupția. Camera Deputaților, condusă de Valeriu Zgonea, este cea care tot încearcă, prin votul majorității parlamentare, să modifice Codul penal, Codul de procedură penală, Legea avocaturii si Legea privind prevenirea și sancționarea corupției, astfel încât politicienii corupți, în incompatibilitate sau în conflicte de interese, să nu mai poată fi anchetați și să nu mai răspundă în justiție. Asta înseamnă exact lipsa voinței politice de a combate corupția. România a depus eforturi uriașe pentru a îndeplini criteriile tehnice pentru aderarea la spațiul Schengen. Zgonea, în linia trasată de inculpatul Ponta și PSD, este unul dintre cei care au aruncat la coș toate aceste eforturi ale românilor. Zgonea semnează petiții, recunoscându-și astfel reaua-credință, incompetența și incapacitatea de a face lucruri bune pentru țară”, a adăugat europarlamentarul. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.