Acasă Politic Bucureşti: Plagiat în teza de doctorat a lui Onţanu, sub îndrumarea lui...

Bucureşti: Plagiat în teza de doctorat a lui Onţanu, sub îndrumarea lui Oprea

DISTRIBUIȚI
http://stirileprotv.ro
http://stirileprotv.ro
http://stirileprotv.ro

 – 139045 – 12082015 –O analiza comparativa arata ca o parte insemnata din teza de doctorat a lui Neculai Ontanu este copiata din cateva carti si articole aparute anterior, potrivit Hotnews.ro. Primar al Sectorului 2, general maior in rezerva, secretar general al UNPR si doctor in stiinte militare si informatii, Ontanu l-a avut drept profesor coordonator pe vicepremierul Gabriel Oprea, pentru teza de doctorat pe care a sustinut-o anul 2009. Oprea a fost acuzat la randul lui ca a copiat lucrarea de doctorat din surse multiple, fara a respecta normele academice de citare si atribuire, dar a fost exonerat de institutia care judeca aceste cazuri.

Neculai Ontanu si-a inceput studiile doctorale la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” in 2006, acolo unde Gabriel Oprea era la acea vreme profesor si conducator de doctorate. Relatia de prietenie dintre Gabriel Oprea si Neculai Ontanu este notorie, datând inca din perioada in care ambii erau membri PSD.

Teza de doctorat a lui Ontanu are titlul „Managementul protectiei infrastructurii critice” si se intinde pe 313 pagini, fara bibliografie si anexe. Analiza textului arata ca cea mai mare parte a tezei este copiata din surse multiple: carti, articole stiintifice, site-uri ale unor institutii sau documente oficiale ale unor organisme interne si internationale. Practic, putine paragrafe din continutul tezei in baza careia secretarul general al UNPR si-a obtinut titlul de doctor ii apartin.

La fel ca si Gabriel Oprea, primarul Sectorului 2 preia pagini intregi, capitole in integralitatea lor sau articole stiintifice de la cap la coada fara sa utilizeze ghilimele sau note de subsol, semne distincte recunoscute ca parte a tuturor conventiilor nationale si internationale de citare. In unele cazuri, secretarul general al UNPR face trimitere catre sursa originala a informatiilor cu nota de subsol, dar fara a folosi de ghilimele, asa cum cer normele academice de citare acceptate la nivel international, insa in cele mai multe situatii nu apeleaza nici la ghilimele si nici la note de subsol.

Potrivit normelor academice, citarea unui autor se face prin utilizarea ghilimelelor, insotite de trimiteri catre referintele bibliografice de unde s-a facut preluarea. In cele 313 pagini din teza lui Ontanu, ghilimelele nu sunt folosite nici macar o singura data. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.