Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: PNL: Guvernul pregăteşte pe ascuns introducerea de noi taxe

Bucureşti: PNL: Guvernul pregăteşte pe ascuns introducerea de noi taxe

DISTRIBUIȚI

 139239 – 20082015 –  Vicepreședintele PNL, Sulfina Barbu, a tras, joi, un semnal de alarmă cu privire la faptul că Guvernul Ponta intenționează să introducă pe ascuns mai multe taxe care vor genera atât creșteri de prețuri ale carburanților și a altor produse, cât și majorarea tarifelor percepute pentru reciclare.

            “Astăzi s-a ajuns la un acord de principiu cu privire la Codul Fiscal, însă dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la intenția Guvernului de a introduce pe ascuns noi taxe periculoase pentru economia României”, a spus Sulfina Barbu, în cadrull unei conferinţe de presă.

            “Cu alte cuvinte, Guvernul Ponta nu joacă corect cartea relaxării fiscale. Mai concret, este vorba despre o ordonanța de Guvern pentru modificarea și completarea OG 196/2005 privind Fondul pentru mediu. Concret, aceasta va scumpi benzina, motorina, costurile reciclării, anestezicele și unele medicamente diverse băuturi alcoholic. Ascunse în legislația privind Fondul pentru Mediu, noile taxe sunt de fapt surse de bani pentru bugetul de stat, necesare finanțării avalanșei de cheltuieli publice promise de către premierul Ponta. Vă amintesc că Guvernul Ponta a folosit Fondul de Mediu pentru a-și completa veniturile la bugetul de stat. Numai în 2014 de la Fondul de Mediu au fost tranferate către bugetul de stat 562.432.994 lei adică 120 milioane euro. Noile taxe propuse prin ordonanța de urgență sunt cea mai clară dovadă că premierul le promite medicilor, profesorilor și altor categorii sociale banii pe care de fapt nu îi are. Nu există în realitate nicio urgență pertinentă pentru modificarea legii privind Fondul de mediu. Este evident că noile taxe sunt introduse de urgență pentru a acoperi promisiunile electorale ale premierului”, a explicat vicepreşedintele PNL. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.