Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: PNL pregăteşte un candidat-surpriză pentru Primăria Capitalei

Bucureşti: PNL pregăteşte un candidat-surpriză pentru Primăria Capitalei

DISTRIBUIȚI

 139472 – 31082015 – PNL intenționează să intre în cursa pentru Primăria Capitalei cu un candidat surpriză, chiar dacă acesta nu are notorietate semnificativă. Liberalii doresc să vină cu un chip nou, care să crească în ochii electoratului și să strângă cele mai multe voturi la alegerile din vara lui 2016.

            PNL își dorește un candidat care să nu fie implicat în scandaluri și să nu țină prima pagină a ziarelor. De asemenea, vor un profil diferit de cel al lui Sorin Oprescu, susținut de PSD, sau Cristian Popescu Piedone, care poate candida din partea UNPR, și se pare că eurodeputatul Cristian Bușoi va fi cel aruncat în luptă, potrivit Psnews.ro.

            Unii liberali își dau seama că o candidatură a lui Ludovic Orban poate pune în pericol asumarea funcției de primar al Capitalei de către PNL și astfel inițiază primul pas pentru tragerea lui Orban pe linie moartă, inițiind în cursul zilei de mâine debarcarea acestuia de la șefia grupului PNL din Camera Deputaților. Sursele PSnews confirmă faptul că deputații din fostul PD-L au primit indicativul de vot din partea copreședintelui Blaga și vor vota pentru debarcarea lui Orban, simultan cu o parte din vechii liberali ce au decis să meargă pe mâna lui Eugen Nicolăescu, în defavoarea lui Orban.

            Deși Orban are notorietate, este văzut ca un perpetuu perdant, ținând cont că a pierdut atât alegerile pentru șefia PNL, chiar de două ori – prima dată împotriva lui Crin Antonescu, apoi l-a învins Alina Gorghiu – și s-a declarat învins în 2008, în cursa pentru Primăria Capitalei. Din aceste confruntări esențiale, care definesc profilul unui politician, de fiecare dată Orban a ieșit cu coada între picioare, așteptând să fie numit în vreo funcție, așa cum a primit mandatul de Ministru al Transporturilor timp de un an jumătate, din aprilie 2007 până în decembrie 2008.

            Mandatul de ministru i-a atras și un scandal de corupție, care îi atârnă dureros pe umeri, după ce Corpul de Control al prim-ministrului a sesizat DNA cu privire la realizarea proiectului Transalpina. Corpul de control îl acuză pe Orban de faptul că a ales soluția credit furnizor, iar această decizie ar fi dus la apariția unor costuri suplimentare de finanțare. Presupusul prejudiciu din acest scandal s-ar ridica la 388 de milioane de lei. În acest dosar este implicat și fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian. În toamna acestui an, este de așteptat ca DNA să decidă cum va soluția sesizarea Corpului de Control.

            Problemele cu justiția ale lui Orban nu se opresc aici, dacă ne amintim accidentul rutier din 2007, când a lovit o minoră. Procurorii nu l-au putut acuza de vătămare corporală deoarece victima a petrecut mai puțin de 10 zile în spital. La acea vreme, tatăl victimei a negat faptul că fata lui ar fi fost lovită cu mașina de fostul ministru al Transporturilor.

            Evident că PNL nu-și dorește un candidat implicat în nici un scandal, mai ales unul de corupție, după ce luni de zile a atacat PSD-ul pe această temă. Totodată, nici bucureștenii nu sunt dispuși să voteze un astfel de candidat, indiferent de notorietatea acestuia.

            Prins în corzi, între socotelile liberalilor, scandalurile din trecut și înfrângeri, lui Ludovic Orban nu-i rămâne de făcut decât să-și lingă rănile și să privească întreaga sa cariera politică aflată pe o pantă descendentă, spre un anonimat dureros. –  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.