Acasă Economie Bucureşti: PSD îl trimite pe Teodorovici să vorbească despre Codul Fiscal

Bucureşti: PSD îl trimite pe Teodorovici să vorbească despre Codul Fiscal

DISTRIBUIȚI

Teodorovici – 138962 – 07082015 – Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a transmis că va răspunde invitaţiei UNPR de a participa la discuţiile privind Codul Fiscal, care vor avea loc pe data de 19 august.

          Conform lui Liviu Dragnea, PSD va fi reprezentat, la negocieri, de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

          „În ultima conferință de presă am făcut apel la întreaga clasă politică pentru trecerea la o politică  axată pe problemele reale ale României, pe identificarea priorităților și renunțarea la politica de conflicte personale și demagogie. Constat că primele reacții sunt încurajatoare, deja câțiva actori politici semnificativi îndemnând la dialog pe tema Codului Fiscal”, a afirmat Liviu Dragnea, într-un comunicat de presă.

          Acesta a mai precizat că salută inițiativa venită din partea UNPR, prin vocea președintelui acestei formațiuni politice, Gabriel Oprea, de realizare a unei discuții între partidele parlamentare pe tema Codului Fiscal.

          Liderul PSD confirmă prezența Ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, din partea PSD, la această acțiune.

          „Precizez că pentru realizarea acestor propuneri m-am consultat cu premierul Victor Ponta și cu partenerii noștri de guvernare.  Suntem deschisi la instituționalizarea unui asemenea dialog și așteptăm PNL, dar și alte partide, să se alăture acestui efort de reflecție la care deocamdată participă doar PSD, UNPR și ALDE”, a mai afirmat Liviu Dragnea.

          „Remarcăm cu satisfacție că PNL invită PSD și partidele din arcul guvernamental la dezbateri pe temele cele mai importante ale dezvoltării României. Am exprimat întotdeauna necesitatea instituționalizării dialogului politic în toate situațiile în care opoziția poate aduce un aport de idei sau sprijin politic unor proiecte care transcend interesul politic imediat al partidelor. Pentru PSD, UNPR și ALDE dezbaterea celor mai importante teme ale guvernării a fost o practică politică ce a dus la o strategie de guvernare eficientă și stabilă. Temele macrostabilității economice a României sau funcționării și modernizării statului s-au aflat într-o continuă dezbatere sau negociere între trei partide care acoperă un spectru ideologic foarte larg, de la stânga, trecând prin centru stânga, până la dreapta”, mai spune Liviu Dragnea.

          Conform acestuia, PSD primeşte cu deschidere noua cerere de dialog pe această temă inițiată de PNL.

”         Vom onora și această invitație tot prin Ministrul Finanțelor Publice, care va fi însoțit, la ambele întâlniri de o echipă de specialiști din cadrul Ministerului pentru a prezenta o refundamentare a Codului Fiscal pornind de la cererile președintelui Klaus Iohannis sau a altor organizații sau instituții care s-au pronunțat în spațiul public”, a adaugat preşedintele interimar al PSD. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.