Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Senat: Comisia românilor de pretutindeni, vizită de lucru la românii din...

Bucureşti: Senat: Comisia românilor de pretutindeni, vizită de lucru la românii din Ucraina

DISTRIBUIȚI

139340 – 25082015 –  În perioada 28-31 august 2015, Comisia românilor de pretutindeni din Senatul României va avea o vizită de lucru în nordul Bucovinei (Ţinutul Herţa, raionul Storojineţ şi Cernăuţi), Ucraina.

            Delegaţia, condusă de senatorul Marcel Bujor, preşedintele Comisiei românilor de pretutindeni, se va întâlni cu reprezentanţi ai Administraţiei Regionale de Stat din Regiunea Cernăuţi, cu primarii români din raionul Herţa şi Storojineţ, precum şi cu un grup de parlamentari ucraineni.

            Membrii delegaţiei române vor participa, de asemenea, la manifestările dedicate Zilei Limbii Române în data de 31 august 2015.

            Totodată, membrii Comisiei românilor de pretutindeni vor face o donaţie de carte românească şi o donaţie de computere.

            Acţiunea de donare a volumelor de carte se înscrie într-un proiect lansat de Comisia românilor de pretutindeni din Senatul României în anul 2014 şi are ca obiect dotarea bibliotecilor şcolilor româneşti din jurul graniţelor ţării. În cadrul acestui program, în septembrie 2014, au fost donate peste 4 000 de volume bibliotecii Liceului Mihai Eminescu, precum şi Universităţii de Stat din Comrat din Găgăuzia. – PROMPT MEDIA

foto:zdbc.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.