Acasă Sud Calarasi Călăraşi: Dosarul Nana a fost retrimis la Parchet

Călăraşi: Dosarul Nana a fost retrimis la Parchet

DISTRIBUIȚI

139433 – 28082015 –  Dosarul Nana in care opt functionari din Primaria comunei Nana, intre care si edilul Gheorghe Dobre, au fost trimisi in judecata pentru retrocedarea ilegala a unor terenuri a fost trimis inapoi la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PÎCCJ), transmite Ziare.com.

            Judecatorii Tribunalului Calarasi au decis, joi, sa restituie dosarul Nana procurorilor de la PICCJ.

            „Dispune restituirea cauzei privind pe inculpatii Niculae Tudorita, Dobre Marian, Dobre Gheorghe, Decu Florian, Enciu Domnica, Negoita Daniela, Neagu Marius Gelu, Preda Simona Alina, Preda Vasilica, Stolea Georgica si Tudorache Nicolae, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica”, se arata in decizia instantei.

            De asemenea, instanta a mentinut masura controlului judiciar fata de Niculae Tudorita, Dobre Marian, Dobre Gheorghe, Decu Florian, Neagu Marius Gelu si Preda Simona Alina. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata in termen de trei zile de la comunicare.

            In luna mai, procurorii Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au trimis in judecata, sub control judiciar, sase functionari din Primaria Nana, inclusiv pe Gheorghe Dobre, primarul comunei – pentru constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, conflict de interese si spalare a banilor.

            Alte persoane au fost trimise in judecata in stare de libertate.

            Potrivit rechizitoriului trimis Tribunalului Calarasi, instanta care urma sa judece dosarul Nana, in perioada 2005 – 2010, Tudorita Niculae, Florian Decu, Marius Gelu Neagu, Marian Dobre si fostul primar al comunei Nana, Dumitru Budesteanu, decedat, au initiat, constituit si sprijinit un grup infractional organizat, care a avut ca scop retrocedarea de terenuri agricole prin eludarea dispozitiilor Legii fondului funciar si a celorlalte reglementari in domeniu.

            In timp, la grupul infractional au aderat Simona Alina Preda, Gheorghe Dobre, Vasilica Preda, Domnica Enciu si Daniela Negoita, care au contribuit la realizarea retrocedarea ilegala de terenuri agricole.

            Retrocedarile ilegale s-au facut ca urmare a faptelor de abuz in serviciu si complicitate la abuz in serviciu ale inculpatilor, unii fiind membri ai Comisiei de fond funciar Nana, care astfel au produs pagube domeniului privat al statului de peste trei milioane de lei.

            Procurorii au pus sechestru asigurator pe terenurile dobandite ilegal, pentru recuperarea pagubei si restabilirea situatiei anterioare deciziilor de retrocedare luate abuziv. De asemenea, anchetatorii au dispus masura sechestrului pe bunuri mobile si imobile ale suspectilor.

            Sechestrul asigurator a fost pus pe un teren de 735 de hectare, in cazul caruia procurorii au suspiciuni ca a fost retrocedat in mod ilegal. Din cele peste 700 de hectare face parte si terenul Ioanei Basescu, fiica cea mare a fostului presedinte Traian Basescu. Ioana Basescu a contestat in instanta sechestrul pus de procurori, insa Tribunalul Calarasi a dat castig de cauza PICCJ. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.